Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de novembre del 2014 | 19:07
Notícia

'The Economist' dispara contra Rajoy: "Deixeu votar els catalans"

El rotatiu anglès que marca la pauta econòmica del sistema capitalista actual a nivell internacional s'ha dirigit aquesta setmana al president espanyol per a deixar-lo en evidència, amb un text on s'hi assegura que s'ha de deixar votar els catalans i que no fer-ho és "pervers".

Barcelona · Bufetada a la cara de Mariano Rajoy aquesta setmana. El rotatiu anglès The Economist, el més prestigiós a nivell inetrnacional en economia --marca la pauta econòmica dels principals ens capitalistes a gran escala-- ha publicat un article dirigit de manera directa a l'executiu espanyol, on hi insta Rajoy a permetre el referèndum.

Sota el títol 'Deixeu-los votar' (Let them vote), The economist defensa que el govern espanyol hauria de permetre un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i, després, "vèncer els independentistes a les urnes".

En aquest sentit, el calbot de The economist a Rajoy és doble ja que el rotatiu anglès és obertament unionista i no està a favor de la independència de Catalunya, però, tot i això, s'oposa al posicionament del govern espanyol. 

"Quan una regió té una entitat lingüística, cultural i ètnica reconeguda, no permetre'ls votar pot tenir efectes perversos" assegura The economist, i afegeix que en aquest sentit seria "equivocat" obligar a mantenir els quebequesos a Canadà, els escocesos al Regne Unit o els flamencs a Bèlgica "si una clara majoria prefereix la independència".  "La evidència ens diu que rebutjant la segona demanda, Madrid està ajudant els separatistes" conclòs el mitjà de comunicació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat