Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de maig del 2014 | 16:55
Opinió · Política
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra

El cinturó groc garanteix l'èxit del procés

El 25-M ha resultat ser un gran impuls al procés cap a la independència. Les forces que van pactar data i pregunta han sortit reforçades en el seu conjunt i cadascuna d'elles per separat.

La ciutadania ha dit que vol seguir endavant, que no ens aturem i que el 9 de novembre vol votar.

El 25-M ens explica clarament davant d'Europa: hem votat més i hem votat sobirania. Hem escollit eurodiputats que sabran treballaran junts i fer-se escoltar al si dels diferents grups parlamentaris europeus. A Europa la democràcia s'entén i el missatge nítidament democràtic és el que ens fa avançar.

El 25-M ha estat una passa endavant en la normalització del país, amb un primer partit d'esquerres i un segon de centre-dreta d'obediència catalana. El mapa del dia després de la independència s'ha anticipat fent que les europees siguin el mercat de futurs de la política, com passa a molts països normals.
Amb aquest resultat diem que el procés el farem tots junts. I per això anirà endavant"
I aquí permeteu-me que faci una referència específica a ERC per l'èxit d'haver guanyat en moltes poblacions de l'àrea metropolitana. A Barcelona i als seus Districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí. A Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Mataró, Cerdanyola, Vilanova, Vilafranca també. I a Tarragona, Reus, als dos Vallesos, al Barcelonès i al Maresme, a més de molts altres llocs. Feia 78 anys que ERC no guanyava unes eleccions i ho ha tornat a fer, aquesta vegada, amb un suport molt significatiu a les àrees metropolitanes del país.

Si mirem el mapa de resultats de l'àrea metropolitana allà on hi havia un cinturó roig hi trobem un cinturó groc que és la millor garantia que el procés serà un èxit. Alguns volien trencar Catalunya abans que es "trenqués Espanya". Amb aquest resultat diem que el procés el farem tots junts. I per això anirà endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Amorós
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
Opinió ·
AENA, ports, comerç i els nostres aturats
Opinió · Política
El món és millor si
Opinió · Política
Sí i Sí. Farem un nou país per a tothom
Opinió · Política
Catalunya ho està fent molt bé
Opinió ·
Vint-i-cinc raons per ser a la Via Catalana
Opinió ·
El carreró té sortida
Opinió · Política
Països Catalans, com?
Indica publicitat