Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de desembre del 2013 | 19:53
Opinió · Política
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra

Sí i Sí. Farem un nou país per a tothom

Avui 13 de desembre s'ha produït un gran acord. Un acord que era difícil perquè uneix forces polítiques de trajectòries i discursos diferents. Però s'han posat d'acord per donar la veu a la ciutadania, amb una pregunta clara i honesta, on els que volem la independència, els que volen un estat propi i els que no volen canviar res podran expressar la seva voluntat en llibertat.

Nosaltres explicarem que fer un nou país, nascut única i exclusivament de la voluntat democràtica, és la revolució democràtica amb més possibilitats d'Europa. Una oportunitat única de fer un país de qualitat democràtica des del segon zero.

Explicarem que deixar enrere el maltracte fiscal creixent és la única via possible de refer l'Estat del Benestar i assolir polítiques socials al nivell dels països escandinaus. Proposarem una política econòmica al servei de l'economia productiva, pensada per la petita i mitjana empresa exportadora, per la indústria i l'economia social, deixant enrere l'actual control sobre el Butlletí Oficial de l'Estat que exerceixen els oligopolis i l'economia especulativa.
Dret democràtic, reconeixement de la diversitat cultural i lingüística, Estat del Benestar i impuls a l'economia productiva són les cartes guanyadores"
Desitjaria tenir contrast en aquest debat, per a que la gent pugui decidir amb llibertat. Fins ara només hem sentit, del costat del NO, la negació al principi democràtic bàsic amb la llei com a barrera i no com a camí, la negació de la nostra capacitat d'autogovern, l'intent de divisió identitària i una nodrida varietat de plagues i calamitats. Cap esforç de seducció. Cap intent de fer una proposta creïble que acomodi la realitat nacional catalana, garanteixi el benestar i posi l'economia productiva davant la financera.

Si aquest segueix sent el tauler d'arguments ho tenim guanyat. No seduirà qui negui la capacitat dels catalans. Qui no entengui que la nostra vivència de la identitat personal permet, des de fa molts anys, les identificacions múltiples i va deslligada de la forma política que preferim ho té perdut. I argumentar, sense dir-ho, que si som independents se'ns farà la punyeta tant com es pugui és una manera segura de no convèncer ningú.

Dret democràtic, reconeixement del valor de la diversitat cultural i lingüística, Estat del Benestar i impuls a l'economia productiva són les cartes guanyadores d'aquesta partida.

Però, per sort, la darrera paraula la tindran els ciutadans el proper nou de novembre, per cert, en el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlin. Amb democràcia. Amb llibertat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Oriol Amorós
Oriol Amorós
Portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra
Opinió ·
AENA, ports, comerç i els nostres aturats
Opinió · Política
El cinturó groc garanteix l'èxit del procés
Opinió · Política
El món és millor si
Opinió · Política
Catalunya ho està fent molt bé
Opinió ·
Vint-i-cinc raons per ser a la Via Catalana
Opinió ·
El carreró té sortida
Opinió · Política
Països Catalans, com?
Indica publicitat