Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de desembre del 2014 | 18:45
Opinió · Política
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat

La gran oportunitat democràtica

El 2014 s'esgota, però els batecs forts del 2015 ja són aquí. Ha estat un any dur i emocionant. Comencem un nou temps superant lentament la crisi en què la greu situació econòmica prendrà un nou rumb.

A més, en l'àmbit polític, Catalunya i els catalans ens hem demostrat que hem superat amb escreix la majoria d'edat per obrir de bat a bat les portes a una gran oportunitat democràtica que arribarà al 2015. Des de molt abans del 9N –que va marcar el punt d'inflexió- hem deixat clar que volem viure en llibertat, sense el llast que suposa per al nostre país un Estat espanyol cada cop més bel•ligerant amb Catalunya i més recentralitzador.

Tenim les idees, les conviccions d'un futur millor i la fermesa més clares que mai per afrontar aquesta nova etapa de llibertat que, entre tots, sabrem tirar endavant. Disposem de les eines jurídiques i amb el nou any tornarem a deixar ben clar al senyor Rajoy que a Catalunya manen i decideixen les catalanes i els catalans. Per aquest motiu ens posarem d'acord per decidir el nostre futur com a país i com societat avançada.

Ara no és temps de partits, ni de càrrecs; ara l'esforç s'ha de centrar en fer el referèndum que no ens han deixat portar a terme. Aquesta defineix la prioritat en unes properes eleccions. Hem d'anar per feina, que no ens vinguin amb històries. Entre tots hem de trobar la síntesi i arribar a un acord, tal com demana la ciutadania. Primer hem de definir el què i el com i en darrera instància el quan.
És temps també d'estar alerta. Vigilem davant la falsa retòrica d'alguns partits"
Ja no podem plantejar el debat en termes clàssics de partits. Les properes eleccions no han de ser per escollir uns o altres càrrecs o un president o altre. Hem de tenir ben clar que els comicis han de servir per avançar cap a la independència transformant les eleccions en un referèndum, en aquest any decisiu amb aquesta oportunitat democràtica que tenim. Ara és l'hora catalans.

És temps també d'estar alerta. Vigilem davant la falsa retòrica d'alguns partits que esgrimeixen el recurrent "nació de nacions" per desvirtuar i anul•lar el nostre sentiment i la nostra decisió de celebrar unes eleccions plebiscitàries. Partits com Podem ofereixen en realitat la il•lusió d'una Espanya acollidora i respectuosa amb la llibertat dels pobles. No cal anar massa lluny. Els diferents governs espanyols ens han maltractat, ens han menyspreat i ho seguiran fent.

La dicotomia dels bons espanyols renovadors, acollidors i respectuosos contra els catalans rupturistes no té sentit. Un cop més, encara que es denominin Podem o no Podem, no han entès res. Venir a Catalunya per dir que Rajoy i el president Mas són el mateix, suposa haver perdut el nord i la perspectiva, si és que mai n'hi va haver. Nosaltres sabem el que hi ha i no farem ni un pas enrere. Feliç 2015.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Montserrat Candini
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Opinió ·
Dissabte es va jugar un partit
Opinió ·
Busqui un mirall, senyor ministre...
Opinió ·
Conèixer el país per governar
Opinió · Política
Volem la consulta definitiva
Opinió · Política
Volem votar i votarem
Opinió · Política
Rajoy s'equivoca
Indica publicitat