Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de març del 2015 | 19:38
Recull de premsa

Comín: "Que les elits tinguin recels a deixar l'estat fa pensar que la independència és una oportunitat per als de baix"

"Que les elits que haurien de veure CiU com el seu referent natural s'hagin distanciat de Mas [...] serveix per desmentir la tesi [....] segons la qual la independència és un projecte funcional per a les classes dominants".

El filòsof i polític català, Toni Comín, ha dit a un article sectors de l'esquerra catalana "arriben a la conclusió que la independència és massa arriscada per a una part de les nostres classes populars, mentre que els altres conclouen que en aquest país només hi haurà un progrés social sostingut si disposem d'un estat independent".

Sobre això Comín ha explicat que un amic d'ICV seu li deia: "El que em preocupa, en relació amb la independència, és que les elits catalanes controlin el nou estat més encara del que han controlat les nostres institucions durant l'etapa autonomista", i ha recordat que és per aquest motiu que Duran "es resisteix amb dents i ungles a l'estat propi" i també la raó per la qual "aquestes elits estan enfadades amb en Mas: el veuen com un dels seus que els ha deixat a l'estacada i intenten, nit i dia, que torni al camí correcte".

"D'aquesta discrepància en l'anàlisi en podem treure tres conclusions[...] --ha continuat--: les diferències entre les diferents esquerres no nacionalistes són estratègiques, més que no pas substancials (o ideològiques); l'objectiu últim --la justícia social-- és coincident, i, pel que fa a les diferències estratègiques, no tothom pot tenir la raó, o no tothom pot tenir-la en la mateixa mesura".

Finalment l'autor de l'article La independència , els de dalt i els de baix ha senetnciat que les elits que "haurien de veure CiU com el seu referent natural s'hagin distanciat de Mas no converteix Mas de la nit al dia en un polític d'esquerres" però segons Comín aquest distanciament "sí que serveix per desmentir la tesi -tan estesa entre l'esquerra espanyola- segons la qual la independència és un projecte funcional per a les classes dominants catalanes".

"Que les elits catalanes tinguin tantíssims recels a deixar l'estat espanyol fa pensar que la independència de Catalunya -com la d'Escòcia-és una oportunitat sobretot per als de baix" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat