Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de d'octubre del 2010 | 14:49
Opinió · Societat civil

Quatre columnes, quatre barres catalanes

Barcelona · La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals ha treballat durant gairebé set anys per arribar a veure coronat per l'èxit la decisió d'aprovar la restitució per unanimitat, a proposta d'Esquerra Republicana de Catalunya en el Plenari de 27 de juny de 2008 la tan desitjada reintegració. Interessos polítics o tràmits burocràticopolítics ho han retardat dos anys i mig.

La feina feta produeix una merescuda satisfacció i justifica el temps que s'hi ha invertit, més encara si aquesta ha estat feta gratuïtament, per amor al país, i amb la idea de retornar una part de la dignitat robada per un dictador al qual hem doblegat la seva voluntat de destruir el monument més magnificent i simbòlic de Catalunya en el vuitantè aniversari de l'ordre d'enderrocament.

s just que una democràcia restitueixi el que una dictadura va destruir, malgrat que aconseguir-ho ha comportat vèncer moltes dificultats, invertir moltes hores per lluitar contra la inicial incomprensió d'alguns partits i fins i tot de gent molesta pel simbolisme, articulistes, periodistes i, per què no dir-ho, rebentistes catalans incapaços de veure més enllà de les necessitats socials i de sentir autoestima per les pròpies arrels.

Afortunadament també hem tingut la inestimable col·laboració de catalans i de no catalans d'origen que han volgut col·laborar en el projecte, gent entusiasta, de totes les condicions i de tots els estrats socials, gent humil que s'hi han adherit i també personatges representatius de totes les branques de la societat: prestigiosos arquitectes, periodistes de renom, rectors de totes les universitats catalanes, coneguts polítics, personalitats del món eclesiàstic, del sindical, etc., així com expresidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya.

A tots ells, una vegada més, els volem donar les més sinceres gràcies per haver-nos fet costat en aquesta llarga singladura i quan encara tot era incertesa. Finalment hem vist la llum que indica el final del túnel i ens sentim molt orgullosos perquè hem recobrat part de la dignitat que totes les dictadures volen prendre als pobles que no es deixen sotmetre. Senyalem finalment que la inauguració oficial serà la segona quinzena del proper mes de desembre.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat