Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de de febrer del 2011 | 16:28
Opinió · Política

La fermesa de Felip Puig

Barcelona · No estava en el guió ni la llibreta del President Artur Mas que Felip Puig fos Conseller d'Interior. Ni ell ni cap dels seus col·laboradors més immediats havien treballat en el món de la seguretat pública, i cap dels especialistes en aquestes matèries de CDC formen part del seu equip. Algun dia ens assabentarem perquè aquest home d'obres públiques i impetuós defensor de CDC ha anat a parar a Interior.

Potser en les seves primeres setmanes com a Conseller, hauria d'haver escoltat més, consultat més, trobat amplis consensos entre els comandaments i aquells especialistes del país que han fet possible el model policial català. Però, explicats aquests elements que poden ser negatius, cal reconèixer que la seva fermesa i manera de ser, potser també impròpia d'un conseller d'Interior clàssic, estan agradant a molta gent cansada de les mitges tintes, les actituds de "cotó fluix" i les pors a l'Estat.

Així, Felip Puig, fa pocs dies va enviar un missatge contundent al bon amic Joan Rangel, delegat del govern d'Espanya a Catalunya que, discretament, des de fa més d'un any, després d'un replegament de la policia nacional i la Guardia Civil a Catalunya, encapçala la recuperació de posicions d'aquests, amb aquell esquema que en la seva presa de possessió va anunciar el cap superior de policia de Catalunya, dient-nos que ara els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat serien el "FBI", i això ho va fer sense tenir sentit del ridícul i, encara pitjor, amb el silenci de la Generalitat d'aquells moments. Ara, amb el seu estil propi, Felip Puig deixa clar que coneix aquesta estratègia de l'Estat i, fermament, avui s'ha presentat al Parlament de Catalunya i ha deixat clares vàries coses. En primer lloc, que vol recuperar l'autoestima i el prestigi dels Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat, i vol que aquest prestigi i respecte s'estengui a tota la ciutadania. I això ho farà perquè aquesta policia no va néixer com a auxiliar ni subsidiària de ningú, si de cas, d'una policia europea, i perquè Felip Puig té sentit d'Estat i vol que la policia de Catalunya sigui integral.  A la vegada, ha anunciat allò que esperaven el professionals de la seguretat i gran part de la ciutadania, la tolerància zero amb la delinqüència i el vandalisme, i jo hi afegiria amb tota mena de màfies. I a més, ha dit que reunirà el mes aviat possible la Junta de Seguretat de Catalunya, que cal recordar que fa dos anys que no es reuneix. També, tenint en compte que està en vigor el nou Estatut i que no s'han recorregut les competències estatutàries en matèria de seguretat, ha demanat el traspàs dels serveis de medi ambient, salvament marítim, ports i aeroports.

Des del CEEC volem manifestar al Conseller Puig que, després del nostre escepticisme dels primers dies, i recomanant-li calma i prudència, que no està renyida amb la fermesa, li volem fer avinent el nostre suport. I creiem, també, que podem afirmar que els professionals de la seguretat pública de Catalunya, en la seva immensa majoria, necessitaven un element important que ja està exercint el  nou Conseller,  i és que aquests professionals de la seguretat vegin en els seus dirigents polítics un suport clar a la seva feina, col·locant-se darrera d'ells quan es rebin felicitacions, i per davant quan arribin les crítiques. El Conseller Puig i el seu novell equip tenen un gran repte, i segur que trobaran molts pals a les rodes, per això és molt necessari que socialitzin les polítiques de seguretat i prevenció portant-les a les escoles, a la universitat, a les fàbriques i a la societat civil.

N'esperem molt d'aquest nou equip, ja que el desànim era molt fort. Esperarem cent dies, dos-cents si cal, i no dubtarem en criticar i censurar el que calgui, però també en donar suport quan sigui necessari.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La croada arriba al clímax
Indica publicitat