Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de maig del 2012 | 17:39
Recull de premsa

Bosch: "Esgarrifa que el govern espanyol hagi autoritzat una manifestació de la Falange"

"Contra el separatismo, una bandera. Aquest és l'eslògan de la marcha por la unidad de España que s'ha convocat, a Madrid, just el dia de la final de la Copa del Rei entre l'Athletic Club i el Barça. No és casual, la data del 25 de maig. Al contrari"

El periodista Xavier Bosch ha denunciat a Una amenaça intolerable que el govern espanyol permetrà una manifestació convecada per "la Falange, el Movimiento Católico Español, el Nudo Patriota, la Plataforma Memoria y Lealtad i altres promotors angelicals".

"Contra el separatismo, una bandera . Aquest és l'eslògan de la marcha por la unidad de España que s'ha convocat, a Madrid, just el dia de la final de la Copa del Rei entre l'Athletic Club i el Barça" ha informat l'autor de l'article. Bosch ha afegit que la data "no és casual": "Al contrari. La mateixa convocatòria és la resposta a les segures provocacions del separatisme basc i català que es produiran amb motiu de la final de Copa quan, en sonar l'himne nacional sigui xiulat, amb la qual cosa s'insulta tot Espanya i tots els espanyols".
Aquesta manifestació és un atemptat, diguem-ho clar, a la llibertat"
"Així comença la convocatòria oficial ─ha explicat─ [...]. És una marxa, diuen ells, contra el sistema de les autonomies que ha servit com a via per a l'egoisme regional, com a impulsor del separatisme, com a causa d'enfrontament entre espanyols de diferents regions i com un model econòmic insostenible que ha arruïnat Espanya". Bosch ha sentenciat que "tingui o no èxit" aquesta manifestació, "la coacció i l'amenaça ja ha començat" i ha dit que la marxa "és un atemptat, diguem-ho clar, a la llibertat".

"Si un comunicat d'aquesta mena espanta, encara esgarrifa més que el govern espanyol [...] hagi autoritzat aquesta manifestació en una data en què, a la ciutat, hi haurà 30.000 catalans i bascos passejant durant el dia, esperant un partit que ha de ser una festa del fair play " ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat