Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de febrer del 2014 | 17:10
Recull de premsa

Bosch: "La nova metodologia per mesurar les balances fiscals està feta a mida per negar el dèficit"

"Aquesta falta de transparència porta a la polèmica i a la confrontació, en lloc de contribuir a racionalitzar i objectivar el debat."

Sobre la nova metodologia del govern espanyol per a comptabilitzar les balances fiscals la catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha dit, en primer lloc, que el nou sistema "només utilitza un únic mètode d'estimació, el del flux del benefici, que imputa a les autonomies despeses que han estat fetes fora del seu territori" i que per tant "es renega del mètode del flux monetari. Fins i tot els autors en la presentació van afirmar que el consideraven un mètode erroni".

En segon lloc, l'autora de l'article Els comptes de Montoro ha dit que el nou mètode "va més enllà de l'enfocament tradicional del flux del benefici" i "encara utilitza més" hipòtesis que l'anterir model per a territorialitzar ingressos i despeses: "Té el que en podem dir molta cuina, és a dir, es basa en nombrosos supòsits molt discutibles. Per tant, els resultats depenen d'aquestes opcions metodològiques que adopten els autors".

"En tercer lloc --ha continuat--, barregen els impostos de l'administració central amb els de l'autonòmica, quan una balança fiscal només ha de tenir en compte els impostos pagats al govern central, per la qual cosa els resultats seran més difícils d'interpretar". Finalment Bosch ha sentenciat que el nou sistema "proporcionarà uns 350 resultats, cosa que el farà molt complex" i ha conclòs que és una metodologia "feta a mida per negar el dèficit fiscal de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat