Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de juliol del 2013 | 14:30
Recull de premsa

Carod: "A cap altra llengua no li va la vida amb la independència. Però sí el català"

"No hauria d'haver-hi dubtes sobre el caràcter del català com a llengua oficial pròpia del país, idioma comú dels seus habitants, hegemònic en l'espai públic i senyal cultural distintiu de la nostra societat, única aportació insubstituïble que podem fer al patrimoni cultural de la humanitat".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha alertat a un article que "a cap altra llengua no li va la vida amb la independència de Catalunya, perquè cap no en depèn".

"Ni l'espanyol, ni l'anglès, ni l'àrab, ni el xinès. Però sí el català" ha continuat explicant. L'autor de l'article Llengua i estat ha dit que "no hauria d'haver-hi dubtes" sobre el caràcter del català com a llengua "oficial pròpia del país, idioma comú dels seus habitants, hegemònic en l'espai públic i senyal cultural distintiu de la nostra societat, única aportació insubstituïble que podem fer al patrimoni cultural de la humanitat".

"El coneixement de l'espanyol és molt positiu i no es pot perdre ─ha argumentat─, com també hauria de ser-ho el de l'anglès i el francès, avui tan abandonat. Al costat d'aquests idiomes, n'hi ha d'altres amb milers de parlants procedents de la immigració i que també hauríem de ser capaços d'incorporar al paisatge lingüístic del futur, amb algun tipus de reconeixement. Parlo de l'amazic, l'àrab, el romanès, el xinès i l'urdú".

Finalment Carod ha conclòs que "l'hegemonia ambiental del català, en tots els àmbits públics d'ús i en totes les funcions també públiques, simultàniament amb l'opció per la diversitat lingüística, no faran altra cosa que enriquir la Catalunya plurilingüe del demà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat