Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de juliol del 2013 | 16:05
Recull de premsa

Carod: "A la independència no només li cal un patriotisme generós, sinó intel·ligent"

"Una composició demogràfica tan plural exigeix un discurs nacional molt cívic, cohesionador i inclusiu, pel qual tothom acabi sentint-se part del mateix poble, el català, i ningú no temi ser-hi rebutjat, tant se val el seu origen".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha alertat que cada cop que sent el boti, boti, boti, espanyol el que no boti s'adona del "molt mal que fa aquest crit, pretesament reivindicatiu, a la causa de la sobirania nacional i a la unitat civil del nostre poble".

"La consigna ignora que, ara mateix, el primer grup identitari ─ha continuat─ és constituït pels que se senten catalans i espanyols, sovint més una cosa que l'altra, però tot alhora. Els que ens sentim només catalans representem, a tot estirar, només una cinquena part del total de la població del Principat".

A l'article Boti, boti... voti? Carod hi ha dit que amb un percentatge així "no hi ha cap majoria social democràtica possible" i ha instat a "saber si volem una nació per a una part o bé per a tothom".

L'autor de l'article ha continuat argumentant que Catalunya "no és Espanya, certament" però que hi ha catalans que "també són espanyols, i marroquins, i argentins, i senegalesos, i pakistanesos, i romanesos, i...". "Quina mena d'identitat és aquesta que es basa en el que no som, en el rebuig d'una altra i no en l'afirmació de la pròpia?" ha lamentat Carod.

Finalment l'exvicepresident ha conclòs que "no podem demanar a qui ara deixem fora amb el "boti, boti, boti, espanyol el que no boti" que, a l'hora de la veritat, voti a favor d'una independència que no compta amb ells".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat