Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de setembre del 2015 | 12:37
Recull de premsa

Castells:"La nova hora del catalanisme"

L'ex conseller d'Economia, Antoni Castells, en un article a la Vanguardia afirma que "l'Estatut continua tenint, certament, el valor del text legal, però el pacte polític sobre el qual es fonamenta aquesta relació ha deixat d'existir" i segueix "ara els catalans s'hauran de prounciar"

Barcelona · i que "arribats a aquest punt, sembla clar que tot el que no sigui una victòria clara, contundent, inequívoca de les formacions que propugnen el sí, significaria un retrocés important per les posicions de tots els que pensem que cal canviar de dalt a baix les relacions de Catalunya amb l'Estat (cosa que comprèn diferents alternatives, in­cloent, és clar, la independència)".

Castells però avisa "Aquest conflicte no es resoldrà per la via de les actuacions unilaterals, que ni és factible, ni ens convé. Aquesta és una marató, no un esprint, és una batalla de resistència, que guanyarà el que cometi menys errors i en faci cometre més a l'altre. En definitiva, la guanyarà el que aconsegueixi traspassar la responsabilitat de la falta de voluntat de diàleg a l'altra part davant de la comunitat internacional, que hauríem d'intentar que fos l'únic àrbitre final del conflicte, en lloc de les institucions de l'Estat, com ho han estat fins ara.".

Així doncs afirma "l'endemà de les elec­cions, caldrà reconstruir la unitat del catalanisme polític al voltant del punt crucial de la relació de Catalunya amb Espanya"
això si diu  "s'haurà de fer sabent, és clar, que, després del fracàs del procés estatutari, s'ha produït un canvi d'escala, qualitatiu, i que, amb la irrupció del sobiranisme i del dret a decidir al seu espai central, els objectius no són els mateixos dels que han constituït l'agenda bàsica del catalanisme durant moltes dècades".

I conclou "és responsabilitat del lideratge polític no deixar-se arrossegar pel corrent impetuós que generen els estats emocionals col·lectius, per comprensibles i gratificants que aquests puguin ser, i convertir aquesta gran força en el motor d'un projecte polític que tingui el suport d'una àmplia majoria social. Un projecte polític al ­servei dels ciutadans de Catalunya i de les seves aspiracions nacionals més ambi­cioses"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat