Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de febrer del 2014 | 17:17
Recull de premsa

Culla: "Si la cultura política espanyola s'assemblés a la belga a Catalunya hi hauria molt pocs independentistes"

"A Bèlgica no hi ha ministres com Wert, com Montoro o com García- Margallo ni tampoc no circulen per allà èmuls d'Aznar ni de Rajoy".

L'historiador i professor universitari, Joan B. Culla, ha explicat a un article que a Bèlgica la política porta mig segle "dominada pels plets identitaris i els litigis simbòlics" i que no obstant això "cap dels dos bàndols va voler desqualificar a l'altre acusant-lo de nacionalisme vuitcentista, supremacista, excloent o racista".

"Atès que, des de fa molts decennis, tots els gabinets belgues són coalicions cada vegada més multipartides i laborioses d'ordir, a cap dels seus integrants li passa tan sols per la imaginació promoure polítiques recentralitzadores ni lleis per belguizar a cap de les comunitats que formen el regne" ha continuat explicant. Culla ha subratllat que a Bèlgica no hi ha "ministres com Wert, com Montoro o com García- Margallo" i que "tampoc no circulen per allà èmuls d'Aznar ni de Rajoy". 

En aquest mateix paral·lelisme, l'autor de l'article ha explicat que els jutges i els tribunals belgues "no solen interferir en l'exercici de les competències educatives de les tres comunitats lingüístiques, la flamenca, la francesa i la germanòfona" ni tampoc no dicten a aquestes "en quin idioma ha d'impartir una o altra assignatura". "No, Espanya no és Bèlgica . Però, si la cultura política espanyola s'assemblés a la belga, a Catalunya hi hauria ben pocs independentistes" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat