Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de març del 2015 | 18:00
Recull de premsa

Culla: "Espero que Construïm no sigui una còpia d'aquella Unió Democràtica/Centre Ampli"

"Veure el think tank d'un partit polític organitzant el part i el bateig d'un altre partit diferent i potencialment competidor no és gaire habitual. No va ser, per exemple, la Fundació Rafael Campalans la que va promoure el naixement de Ciutadans el 2006".

L'historiador i professor unievrsitari, Joan B. Culla, ha dit a un article que veure el think tank d'un partit polític "organitzant el part i el bateig d'un altre partit diferent i potencialment competidor no és gaire habitual". "No va ser, per exemple, la Fundació Rafael Campalans la que va promoure el naixement de Ciutadans el 2006, ni la Fundació Pablo Iglesias la llevadora de Podem, a principis de l'any passat" ha assenyalat.

A l'article Construir i elocubrar Culla hi ha dit que Construïm s'ha registrat com a partit polític "completament al marge d'Unió Democràtica, sí; però tenint com a únic portaveu o intèrpret conegut fins avui Josep Antoni Duran Lleida" una qüestió que "tampoc no és gaire freqüent": "No ho és –em sembla– que qui encapçala UDC de manera gairebé omnímoda des del 1982 fins avui (amb un parèntesi entre el 1984 i el 1987) promogui alhora una altra força política i exerceixi, si més no provisionalment, el lideratge mediàtic d'aquesta última, descrita als diaris com "la plataforma de Duran Lleida"".

L'autor de l'article ha indicat que seria del "màxim interès conèixer, retòrica al marge, els propòsits de Construïm, i identificar aquests "representants de la societat civil"–encara n'hi ha en situació de disponibles?– que impulsen la iniciativa", però ha dit que "ja que el senyor Duran no ens ho revelarà de moment, només queda elucubrar". "Potser prepara una muntura de recanvi pel cas que la majoria d'Unió Democràtica, fidel al llegat dels seus fundadors i els seus màrtirs, no vulgui seguir-lo per la quimèricatercera via i el descavalqui? Aspira a tenir una marca des de la qual atreure les despulles menys ultres d'un PPC desarborat per Ciutadans? Vol, només, donar una mica de solemnitat a la seva retirada?" ha qüestionat Culla.

Finalment Culla ha conclòs que només espera que Construïm "no sigui una còpia d'aquella Unió Democràtica/Centre Ampli, el partidet amb què, el 1979, Anton Cañellas va transitar des d'UDC fins al patètic fracàs de Centristes de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat