Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de març del 2015 | 17:35
Recull de premsa

Culla: "O hi ha jutges intocables (els que tenen darrere el PP) o Vidal és víctima d'una depuració ideològica"

"No puc afirmar que Prego contribuís materialment al redactat, però sens dubte el va beneir i el va avalar. I a ningú se li va acudir acusar-lo de deslleialtat a l'ordenament vigent".

L'historiador i professor universitari, Joan B. Culla, ha portat a primer pla els "precedents" del jutge Santiago Vidal, com a jutge que es dedica a redactar constitucions: "Creada el 2006 a Madrid, la Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) va promoure a l'any següent una Propuesta de reforma parcial de la Constitución española tan prolixa (97 pàgines) com descaradament recentralitzadora i antiautonòmica".

Sobre això, Culla ha continuat: "Doncs bé, un dels vuit patrons de DENAES era en aquell temps Adolfo Prego de Oliver, al mateix temps magistrat del Tribunal Suprem (des del 1995) i vocal del Consell General del Poder Judicial (des del 2006). No puc afirmar que Prego contribuís materialment al redactat, però sens dubte el va beneir i el va avalar. I a ningú se li va acudir acusar-lo de deslleialtat a l'ordenament vigent".

A l'article De casos i jutges Culla hi ha dit que si propugnar una involució constitucional de signe unitarista "és lícit", i en canvi "esbossar una Constitució catalana és falta molt greu", hi ha només "dues opcions: o hi ha jutges intocables (els que tenen darrere el PP), o Santiago Vidal és víctima d'una depuració ideològica."

"Quant a la qualitat jurídica del text del magistrat barceloní, pot ser que sigui ínfima, com afirma Fossas. Però llavors, és normal en un Estat democràtic de debò que es vulgui expulsar de la carrera un jutge per haver redactat "una broma", una "pràctica d'alumne de primer", una Constitució del Monopoly?" ha acabat preguntant-se.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat