Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de juny del 2013 | 17:59
Recull de premsa

Culla: "¿Vostès recorden algun independentista català parlant en prime time a RTVE?"

"La qualitat del debat sobre el futur col·lectiu hi guanyaria si, d'una banda, els adversaris de la sobirania catalana prescindissin del complex de superioritat moral que solen gastar".

L'historiador Joan B. Culla ha denunciat a un article que "personatges que van començar com a redactors de l'Avui i han acabat a Intereconomía, i d'altres que han circulat des del comunisme i l'autodeterminisme fins a Ciutadans o el PP -vaja, que han canviat de jaqueta tants cops com els ha convingut-, tenen la barra de sostenir que el nacionalisme català o l'independentisme són sempre conviccions mercenàries, alimentícies, filles d'alguna prebenda o menjadora".

A l'article Planys unionistes Culla hi ha dit que "ells, en canvi, són una tropa d'abnegats i famèlics cavallers de l'ideal" i ha instat a "exigir-los un mínim d'honestedat intel·lectual i de respecte a la veritat". "És cert que, darrerament, ha arribat a les llibreries una allau d'assajos, pamflets i altres textos a favor de la independència. Però aquesta eclosió editorial estelada no ha restat sense rèplica. Uns exemples de les últimes setmanes: Xavier Horcajo, La pasta nostra. 33 años de poder convergente en Cataluña ; Gregorio Morán, La decadencia de Cataluña contada por un charnego ; Félix de Azúa, Contra Jeremías. Artículos políticos ; Ramón de España, El manicomio catalán. Reflexiones de un barcelonés hastiado ; Francisco Caja, La raza catalana. 2ª parte. La invasión de los ultracuerpos" ha recordat.

Per això mateix Culla ha conclòs que dilluns Alejo Vidal-Quadras -"que no necessita presentació"- va ser entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio, i que dimarts, Gregorio Morán -"un personatge que porta dècades vivint a Catalunya amb mentalitat i actitud de funcionari colonial ressentit"- ho va ser a Els matins de TV3: "¿Vostès recorden algun independentista català parlant en prime time a RTVE?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat