Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juny del 2011 | 16:39
Recull de premsa · Euskal Herria

M. Sellarès: "Una nova Euskadi s'albira. Esperem que ni ETA ni l'Estat continuin amb l'excusa de la violència"

"El món abertzale, tant de Bildu com del PNB, ha d'anar amb molt de compte [...]. L'objectiu ha d'ésser presentar a les properes eleccions nacionals basques dues opcions clares disposades a entendre's".

Miquel Sellarès

El periodista Miquel Sellarès ha alertat a un article publicat a l'AVUI que el nacionalisme basc ha de tenir en compte les accions dels "aparells repressius" de l'Estat, que "intentaran mantenir la flama [d'ETA] encesa": "Els més intel·ligents, però, ja han començat a preparar la fórmula d'èxit que ells anomenen a la catalana. Quina? Doncs la d'atiar al màxim les contradiccions, enveges, lluites fratricides entre dirigents abertzales, tant de Bildu com del PNB, tot intentant que no sorgeixin grans líders i opcions serioses".

El periodista ha indicat que aquest procediment busca "desprestigiar el moviment nacional basc", seguir vinculant Bildu amb ETA "i, fins i tot, presentar alguns sectors del PNB i del sindicalisme basc com ximples útils d'aquesta organització armada". "Aquesta és una estratègia de curt recorregut" ha continuat l'autor de l'article Majoria nacional a Euskadi, qui ha afirmat que els més llestos de la intel·ligència de l'Estat saben que les properes eleccions nacionals basques "portaran la fi del pacte antinatura PP-PSOE i d'un lehendakari que ha actuat com un titella". "En els propers mesos -ha dit Sellarès-, doncs, el món abertzale, tant de Bildu com del PNB, ha d'anar amb molt de compte, amb molta cura, i fer cada passa amb molta prudència i responsabilitat, evitant les lluites fratricides".

Amb tot, Sellarès ha emfatitzat els resultats electorals de la passada jornada 22-M: "La societat espanyola, els seus aparells d'Estat i els seus mitjans de comunicació que van aplaudir el pacte antinatura PP-PSOE a Euskadi ara no poden no acceptar el resultat dels comicis [...]. Hi ha una majoria social nacional: PNB més Bildu. Aquesta, més la majoria sindical i el món de l'esquera, és la realitat d'Euskadi". L'autor de l'article ha advertit que "no s'ha d'oblidar la important minoria espanyolista, en gran part representada pel PP", però ha assegurat que "per sort" moltes bases socialistes, en especial les procedents del marge esquerre i dels sectors més obreristes, "estaven cansades d'ésser el company de viatge del PP": "En aquests moments, després de les eleccions municipals, una Euskadi contundent ha emergit: Bildu i el PNB són la majoria social del país i, tot i que el PNB està passant per una crisi de lideratge [...] s'adonen que el canvi o el fan ells cap a la sobirania o el faran les classes populars amb Bildu."

Miquel Sellarès ha indicat que l'objectiu que ha de seguir el nacionalisme basc ha de ser "presentar a les properes eleccions nacionals basques dues opcions clares, però que a la vegada estiguin disposades a entendre's". "Una nova Euskadi s'albira. Esperem que ni ETA ni l'Estat caiguin en la temptació de continuar amb l'excusa de la violència, que ho justifica tot" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat