Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de març del 2011 | 17:32
Recull de premsa · Euskal Herria

J. M. Atutxa: "Mai hem vist millor la possibilitat de sortir del carreró sense sortida de la violència"

"Mai hem vist amb millor perspectiva la possibilitat de sortir del carreró sense sortida pel qual es va endinsar tantíssima gent i que tant sofriment ha portat a aquest poble". Així ha confirmat el president de Sabino Arana Fundazioa i expresident del Parlament Basc, Jaun María Atutxa, l'avenç que representa per a Euskal Herria la formació d'un nou partit polític que inclogui l'esquerra abertzale.

Juan María Atutxa

A una entrevista a Deia, Atutxa ha assegurat que l'actual statu quo basc és el camí que porta cap a la fi de la violència: "Jo faig vots perquè se segueixi per aquest camí i s'acabi d'una vegada per totes amb aquesta desraó. Sé que no serà gens fàcil. Encara que hi hagi voluntat, que no ho dubto, les coses no es poden resoldre en dos dies". En aquest sentit, Juan María Atutxa ha dit que "es necessita temps" però ha insistit que el moment actual és el millor que mai s'hagi pogut veure: "Insisteixo, millor to que el que tenim en aquests moments, no l'hem tingut mai".

L'entrevistat s'ha referit a un hipotètic futur de pau a Euskal Herria per assegurar que després el que caldrà és que "
tots anem a la política, tots a defensar el seu projecte" de manera "absolutament" legítima. En aquells moments, ha teoritzat Atutxa, "es veuran, sense que transcorrin molts anys, acords entre formacions polítiques a les què fins fa ben poc se les venia considerant empestades amb les mateixes formacions que les marginaven". "Veurem novetats en molt pocs anys, això , una vegada que això s'hagi tancat" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat