Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de març del 2013 | 17:13
Recull de premsa

Huguet: "No podem deixar tota la batalla pendent del gran dia en què la població votarà"

"Es farà o no una promoció del lliurament dels impostos [...] a l'Agència Tributària de Catalunya? S'està estudiant quin és el cost econòmic que té per a Catalunya l'exercici de les competències executives on la Generalitat només fa d'oficina pagadora de decisions que pren l'Estat?".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha alertat a un article que els catalans "no podem deixar tota la batalla pendent del gran dia" en què la població votarà.

"L'ànim del ciutadà dependrà del capteniment dels dirigents polítics i socials i de la seva capacitat de resiliència i de guanyar escaramusses parcials més pròpies de la guerrilla que de l'exèrcit regular" ha sentenciat a l'article La guerrilla.

Huguet ha argumentat que el moment actual que viu Catalunya és "delicat" i que l'Estat "busca de forma gens dissimulada mostrar on està el poder i on hi ha els súbdits i colonitzats".

L'autor de l'article ha lamentat que el Govern de la Generalitat "no surt en tromba amb xifres i fets a la mà a explicar [...] com Madrid té la paella pel mànec" i ha assegurat que els catalans i catalanes esperen que "mentre el procés cap a la llibertat va fent els passos assenyats i a la velocitat adequada, sigui possible que, en uns determinats àmbits, es puguin desencallar coses –moltes– que depenen de Madrid, al mateix temps que es percebin actituds fermes de denúncia".
Els catalans esperen que, mentre el procés va fent passos, sigui possible que es puguin desencallar coses que depenen de Madrid"
Huguet ha alertat de nou: "Si la sensació de paràlisi s'estén no és una bona notícia per al procés. En alguns àmbits no podrem plantar cara perquè no tenim defenses, però en d'altres sí. [...] En àmbits on ens juguem el diner és més complicat, però no impossible".

En aquests aspectes Josep Huguet ha estat clar: "Es farà o no una promoció del lliurament dels impostos[...] a l'Agència Tributària de Catalunya? S'està estudiant quin és el cost econòmic de[...] l'exercici de les competències executives on la Generalitat només fa d'oficina pagadora de decisions que pren l'Estat? Fins i tot en casos de competències que s'haguessin hagut de transferir del tot, com ara beques, quin sentit té que les continuï gestionant la Generalitat? Per què no es fa un paquet de retrodevolució per a que se'n cuidi l'Estat mentre no accedim a la plena sobirania?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat