Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de juliol del 2013 | 16:30
Recull de premsa

Pasqual: "A Espanya no s'entén que Òmnium tingui un poder de convocatòria comparable al del Barça de Messi"

"Òmnium [...] té a veure amb un projecte que es fixava, de manera enunciativa i no limitativa, els objectius d'incrementar la cultura en general i les lletres i les arts".

El periodista Josep Maria Pasqual ha recordat a un article que l'11 de juliol farà exactament 52 anys que es va fundar Òmnium Cultural "però, de tota la trajectòria, el moment més significatiu d'Òmnium no l'hem de situar en el passat dissabte 29 de juny, sinó entre el 2 de desembre del 1963 i el 7 d'octubre del 1967, quan la seu va ser clausurada indefinidament [...] amb l'argument que l'entitat [...], sense estar inscrita en el registre d'associacions, practicava activitats pròpies d'una associació".

A l'article Tant de dia com de nit Pasqual ha recordat que el 2 de desembre del 1967 el jutge d'instrucció número 9, Miguel Álvarez Tejedor, "va autoritzar que la policia pogués entrar lliurement al Palau Dalmases, tanto de día como de noche" en busca d'"actos delictivos perpetrados en el seno de dicha asociación" i ha explicat que el 7 d'octubre d'aquell 1967 la policia "redactà l'acta de levantamiento de clausura".

"L'organització del Concert per la Llibertat no té a veure, doncs, amb l'activisme d'una societat civil inventada, sinó amb la continuïtat d'una associació que enguany fa cinquanta anys va presentar al Govern Civil de Barcelona un projecte d'estatuts en què es fixava, de manera enunciativa i no limitativa, els objectius d'incrementar la cultura en general i les lletres i les arts" ha conclòs l'autor de l'article.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat