Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de desembre del 2010 | 17:38
Recull de premsa · Política

Rafael Nadal: "El PSC va camí de convertir-se en un grupuscle irrellevant"

Barcelona · El periodista Rafael Nadal ha alertat que el PSC "va camí de convertir-se en un grupuscle irrellevant" després d'haver estat "considerat el partit més poderós i millor organitzat d'Espanya". A un article publicat a La Vanguardia, Nadal ha preguntat si el PSC "s'ha plantejat amb quines plataformes pensa fer visibles les seves propostes polítiques" en el cas que, després de perdre la Generalitat, al maig perdi també el govern de la ciutat de Barcelona "i continui sense tenir grup propi en el Parlament de Madrid": "Algú pensa de veritat que aquest debat es pot liderar a través del faristol del Parlament i de les aparicions en el programa 135 escons?".

L'autor de l'article A propósito del grupo parlamentario ha defensat la necessitat del Partit dels Socialistes de Catalunya de tenir un grup propi a Madrid perquè el problema del PSC "té a veure amb la comunicació, amb passar comptes amb els ciutadans, amb parlar en veu alta, amb fer política pròpia i explicar-la". "El PSC ja és independent, sense grup propi, però sense ell no pot defensar ni la seva idea d'Espanya" ha sentenciat l'autor de l'article, qui ha argumentat que no coneix cap simpatitzant socialista que "s'irriti perquè els seus diputats donin la cara, defensin Catalunya amb la màxima fermesa i l'expliquin a Madrid amb veu pròpia", i en canvi coneix molts que "s'han sentit ofesos quan aquests últims anys el PSC ha semblat avergonyir-se dels sentiments espanyols de molts dels seus votants". En aquest aspecte Rafael Nadal ha advertit que "segurament Montilla i l'aparell del partit s'han quedat molt curts plantant de cara a Zapatero i al PSOE i s'han excedit gesticulant sobre Espanya".

"Aquests són els resultats [del PSC] -ha continuat Rafael Nadal-: un desprestigi enorme en tot l'univers polític espanyol i una derrota històrica en les eleccions catalanes. No podia ser de cap altra forma; gairebé tota Espanya, inclosa la meitat de Catalunya que s'informa a través dels mitjans de comunicació d'àmbit espanyol, creu que l'ideari dels socialistes catalans és el dels exabruptes i el radicalisme d'Esquerra i d'Iniciativa".

Finalment, Rafael Nadal ha lamentat que el debat sobre un grup parlamentari propi del PSC a Madrid no centri les preocupacions dels socialistes i ha assegurat que "de moment continuaran tocant les velles cançons de sempre i mirant cap a un altre costat" perquè ja "ho va dir fa uns dies Daniel Fernández: Centrar el debat en el grup és un error". "Ho van dir després els famosos 25 diputats del PSC a Madrid -ha conclòs-: la meitat es va pronunciar en contra del grup i l'altra meitat va preferir no mullar-se. Ho ha repetit l'alcalde de Tarragona: El debat és infantil. Continuen mirant cap a un altre costat i no s'adonen ni amb el catalanisme, ni amb les ànimes del PSC, ni amb les seves relacions amb el PSOE que el tema del grup no ha de veure".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat