Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de febrer del 2013 | 16:41
Recull de premsa

Sellarès: "Seguim anant amb el lliri a la mà"

"Aznar va dir que abans es trencaria Catalunya internament que Espanya. Preocupa fins on seran capaços d'arribar. Cal mantenir la cohesió al preu que sigui".

El periodista i president del CEEC, Miquel Sellarès, ha alertat a una entrevista que Catalunya no està prou musculada en l'àmbit de la intel·ligència i ha dit que no li sorprèn l'espionatge: "El que em sorprèn és que la nostra classe política segueixi anant amb el lliri a la mà i sorprenent-se. Madrid actua segons la línia estratègica que tenen els estats com l'espanyol"

Sobre els darrers casos d'espionatge Sellarès ha afirmat que d'una manera indirecta l'emrpesa Método 3 està relacionada amb el CNI ("Aquestes empreses no podrien treballar sense la complicitat de les policies") i ha dit que la "gran lliçó" que podem treure des de Catalunya és que "hem de crear els equips propis de prevenció i risc, i treballar amb voluntat d'estat", una acció que no requereix l'Estat propi, segons l'entrevistat: "No no cal ser independents. Ja em conformaria tenint els equips de risc de La Caixa, el Banc de Santander o Repsol, que quan han d'intervenir en diferents nacions abans recopilen tota la informació i avaluen riscos".
Hauríem d'aprendre d'altres que han caminat cap al seu dret a decidir. Si no, podran amb nosaltres i ens aturaran"
"Catalunya ha de crear òrgans d'intel·ligència propis, amb característiques pròpies, per replicar a atacs" ha sentenciat a l'entrevista Sellarès, una afirmació que ha justificat pels atacs que el país rep d'Espanya: "Hauríem d'aprendre d'altres que han caminat cap al seu dret a decidir. Si no, [...] podran amb nosaltres i ens aturaran".

Quant als possibles futurs serveis d'intel·ligència catalans, l'entrevistat ha sentenciat que des de Catalunya "hem de ser capaços de respondre a l'Estat, amb informació i contrainformació" i hem de poder "negociar amb aquestes eines", una capacitat que actualment no tenim com a país. "Toca que Catalunya respongui no amb les mateixes armes, perquè estic d'acord que no es pot respondre a la porqueria amb porqueria però sí que hem de poder fer-ho amb intel·ligència ─ha argumentat─. Crec que estan jugant amb foc. D'ençà que hi ha la nova delegada del govern espanyol [María Llanos de Luna] intenten enfrontar els cossos de seguretat, sense entendre que l'enemic comú és la delinqüència".

Finalment, sobre la corrupció a Catalunya, Sellarès ha atacat el 'sector dels negocis' de CDC i ha assegurat que aquest "no es va eradicar" fa anys i a dia d'avui "és un llast": "Ara és un bon moment per fer net de veritat. Les noves generacions que representen Marta Rovira, Josep Rull, Antoni Castellà o Dolors Camats han de tallar amb aquelles maneres de fer. No és cert que tothom hagi estat embolicat".

El futur: "El que vindrà, i encara els fa certa por, és trencar la Catalunya un sol poble. I això és molt perillós. Aznar va dir que abans es trencaria Catalunya internament que Espanya. Preocupa fins on seran capaços d'arribar. Cal mantenir la cohesió al preu que sigui".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Crònica · Política catalana
La generació de la independència. Hi ha relleu?
Notícia · Seguretat
"Seguretat Nacional": xerrada amb Miquel Sellarès a Palau-Solità i Plegamans
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Recull de premsa · Política
Puig: "Pitjor que el franquisme"
Notícia · Seguretat
Aquest divendres conferència de Miquel Sellarès a Sta M. de Palautordera
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Indica publicitat