Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de setembre del 2014 | 19:37
Recull de premsa

Tresserras: "Per què legitimar un TC que ha estat l'instrument preferit per l'Estat per negar la sobirania catalana?"

"Sorprèn que algunes veus, des del govern català, s'apressin a justificar i legitimar la previsible posició de l'Estat, atorgant un paper arbitral al Tribunal Constitucional. En què estan pensant? Per a qui treballen?"

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat a un article que entre els principals instruments de l'Estat per "entorpir el procés català cal consignar com a mínim aquests cinc: el control i l'ús polític dels recursos econòmics; la plena disposició dels serveis d'informació, intel·ligència i seguretat de l'Estat; els vincles econòmics -i polítics- entre segments de les élites tradicionals espanyoles i catalanes; l'arrenglerament del gruix del sistema mediàtic estatal amb la concepció monolítica de l'Espanya uninacional; i el monopoli dels processos d'establiment, modificació i interpretació de la legalitat".

A l'article Prendre decisions Tresserras hi ha dit que "tots aquests elements han estat ben actius, sobretot d'ençà del setembre del 2012" i ha dit que la previsió actual és que "en la intervenció i el discurs de l'Estat s'accentuarà el recurs al camp de la legalitat, fàcil de manipular i capaç de suscitar complicitats en altres estats de la UE". "És la seva legalitat, feta a mida, contra la nostra majoritària voluntat democràtica" ha lamentat.

L'autor de l'article s'ha mostrat sorprès: "Sorprèn que algunes veus, des del govern català, s'apressin a justificar i legitimar la previsible posició de l'Estat, atorgant un paper arbitral al Tribunal Constitucional. En què estan pensant? Per a qui treballen? Per què situen el principi d'una legalitat imposada al davant del principi de realitat democràticament reivindicat?" Tresserras ha continuat: "Després de la sentència sobre l'Estatut, i de l'acord polític per a la convocatòria del 9 de novembre, és evident que anem a una confrontació de legitimitats i de legalitats amb l'Estat. I que el punt de trencament és imminent. Pretendre, doncs, que qui ha d'arbitrar les relacions entre Catalunya i l'Estat durant les properes setmanes és el TC espanyol és dinamitar la pròpia posició. Per què legitimar un TC que ha estat l'instrument preferit per l'Estat per negar la sobirania catalana?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat