Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de febrer del 2015 | 18:00
Crònica · Afers religiosos

Duran, desplaçat a la dreta catòlica més dura

Josep Antoni Duran Lleida diu que sempre ha estat al mateix lloc i que mai s'ha mogut. No és veritat. El seu immobilisme fa precisament que la figura de Duran passi a ocupar des de fa temps un lloc marginal i del passat perquè l'escenari polític i eclesial del present i del futur de Catalunya s'ha mogut.

Políticament, l'estat confederal reclamat per Duran és tan espanyol com l'estat federal socialista. La confederació catalana no és ni confederació ni catalana sinó que és fruit --o conseqüència-- del sobiranisme.

Eclesialment igual. El cristianisme basat en la llibertat, la consciència i el compromís és majoritari entre els cristians de Catalunya. El cristianisme basat en l'imposició legalista, el dogmatisme i el pietisme és minoritari i correspon al sector més dur de la dreta catòlica.
L'operació Duran, impulsada pel propi Duran amb el nom de Construïm, és una segona operació Cañellas"
En el seu immobilisme, Duran es distancia fins i tot dels intel·lectuals catòlics del seu partit com Joan Rigol, l'únic polític actual amb els doctorats de filosofia i de teologia, i es desplaça cap les posicions d'un vell company de viatge, Josep Miró Ardèvol, de l'època d'Anton Cañellas, antic líder d'Unió Democràtica.

L'operació Duran, impulsada pel propi Duran amb el nom de Construïm, és una segona operació Cañellas. Es l'intent d'espanyolitzar la política catalana. Cañellas va fracassar. Miró és un dels homes de Duran i de la plataforma Construïm. Duran elogia els articles que Miró escriu a La Vanguardia que, sovint, són en defensa de la moral tradicional en qüestions relacionades, per exemple, amb el sexe, l'homosexualitat i el matrimoni.

Josep Miró presideix e-cristians, una associació que ha tingut una gran activitat pública, encara que aquest activisme ha minvat en els darrers mesos. Miró també va registrar fa un parell d'anys en el ministeri d'Interior espanyol el nom d'un partit polític, Demcràcia social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat