Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de juny del 2015 | 19:09
Recull de premsa

Boix: "Amb una Unió dividida i un Duran debilitat, la iniciativa ha quedat en mans del president "

"Amb el 27-S molt a prop, la solució sembla passar per oferir una llista "presidencial" en els seus propis termes: una llista unitària que integri el sector del no, a més d'altres famílies i subfamílies polítiques. Duran es quedaria amb el "procés". I la resta amb un camí complet cap a la sobirania completa."

El professor de la Universitat de Princeton, Carles Boix, ha dit a un article que el sector oficial d'Unió "té ara tres possibilitats". "La primera és mantenir el pacte amb Convergència i aconseguir que, a la llista del 27-S, Mas accepti posar-hi una representació proporcional (meitat i meitat) de noms oficialistes i independentistes" ha dit.

Sobre això, però, Boix ha dit que "no tancaria la crisi en fals i deixaria CDC sense credibilitat de cara al 27-S". "La segona possibilitat --ha continuat Boix-- consistiria a mantenir la coalició sense imposar cap condició al president. Aquesta solució, que equivaldria a cedir la victòria al partit del no, permetria al president de la Generalitat integrar els democratacristians independentistes en primera línia de combat i controlar completament els termes de la campanya. Duran i Lleida s'esvaniria lentament de l'espai públic i Unió romandria intacta. Ara bé, perquè això sigui possible, primer els partidaris del no haurien d'aconseguir desmoralitzar l'aparell oficial. Possible però difícil".

Finalment, l'autor de l'article Compte enrere ha dti que la tercera solució passaria perquè el sector oficial "s'apropiés del nom del partit, deixés anar llast (expulsant Rigols, Gisperts i Castellàs) i decidís, fent realitat una DUI respecte a CDC, anar sol a les eleccions". Sobre aquesta opció, Boix ha argumentat que si l'objectiu de Duran és "atreure aquells cent mil vots que impedeixin al sobiranisme obtenir una majoria clara al Parlament, aleshores totes aquestes dificultats són banals i la DUI un fet inevitable".

"Al capdavall, amb una Unió dividida i un Duran debilitat, la iniciativa ha quedat en mans del president de la Generalitat: ell és l'únic que pot tallar el nus gordià d'aquest immens embolic. Amb el 27-S molt a prop, de fet perillosament a prop, la solució sembla passar per oferir una llista "presidencial" en els seus propis termes: una llista unitària que integri el sector del no, a més d'altres famílies i subfamílies polítiques. Duran es quedaria amb el "procés". I la resta amb un camí complet cap a la sobirania completa" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat