Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de juny del 2015 | 16:09
Opinió
Andreu Pujol
Historiador

Duran i el TC

La pregunta de la direcció d'UDC a la militància no ha deixat ningú indiferent. Hi ha la indignació dels que creuen que Duran ens pren a tots per imbècils. Hi ha el riure sorneguer dels que afirmen que Duran no canviarà mai. Hi ha l'estupefacció de la gent més refiada. Una mica de tot.

La pregunta no és cap pregunta, sinó que són un seguit de condicionants. Si poden posar condicionants és perquè estan dins la federació que governa aquest país, amb un bon grapat de càrrecs segrestats per mitjà de quotes.

Per tant, la direcció d'UDC i el seu comportament erràtic –i la tolerància demostrada per CDC amb aquest tipus de comportaments-- és un dels principals perills per al procés cap a la independència. Han entrat a l'avió i ens tenen a tots agafats pels ous. Falta veure si el que hi ha al cinturó són bombes o salsitxes de Frankfurt.
En nom del diàleg hem de fer cas del que ens digui el govern espanyol. En nom de la seguretat jurídica no podem desobeir el TC"
La pregunta pretén imposar al govern, no només a la militància, un seguit d'obligacions de cara a Espanya. Imposa un "diàleg" i una "seguretat jurídica" que impliquen consensuar amb els intransigents i sotmetre's a les seves lleis que mai no podrem canviar. Alhora, qui voti negativament a la pregunta no se sabrà si ho fa per motius independentistes o perquè ni tan sols vol donar suport al procés.

Arran de la sentència del Tribunal Constitucional que considera inconstitucionals els preparatius del 9N, Duran ha declarat via Twitter que digui el que digui el TC "el futur de Catalunya s'haurà de decidir en una consulta a la ciutadania". Consulta que el govern espanyol no està disposat a negociar. Consulta que es il·legal segons el TC.

I així entrem a la roda de hàmster en la que Duran ens vol tenir entretinguts. En nom del diàleg hem de fer cas del que ens digui el govern espanyol. En nom de la seguretat jurídica no podem desobeir el TC. Això sí, podem seguir plorant llàgrimes de cocodril en les piulades escrites des del llit flonjo del Palace de Madrid. "Que per molts anys duri", deu pensar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Andreu Pujol
Andreu Pujol
Historiador
Opinió · Política catalana
De què ha servit?
Opinió ·
Xantatge no és amor
Indica publicitat