Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de gener del 2015 | 16:38
Crònica · Afers religiosos

El fil directe entre el Papa i el cardenal Sistach tranquil·litza l'Església a Barcelona

El Papa Francesc manté fil directe amb Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. Aquesta bona noticia tranquil·litza l'Església a Barcelona i Catalunya.

Cal tenir en compte que el Sant Pare haurà de fer aviat nomenaments episcopals i prendre decisions que afecten a les diòcesis d'una Catalunya que viu un democràtic i pacífic procés sobiranista però assetjat pel centralisme espanyolista..

L'última trobada entre Francesc i Martínez Sistach ha estat una audiència privada el dilluns, 26 de gener, a la Ciutat del Vaticà a petició de l'arquebisbe de Barcelona. És un exemple més del fil directe existent entre el Vaticà i Catalunya. El cardenal Martínez Sistach i l'Església barcelonina i catalana sintonitzen amb el Papa, i el Papa es fia de Sistach i del que ell representa.

L'arquebisbat de Barcelona ha informat que, en aquesta audiència, el cardenal ha explicat amb detall al Papa el Congrés internacional de pastoral de les grans ciutats celebrada a Barcelona, la seva aplicació i la creació de la "Fundació Antoni Gaudí per a les grans ciutats". Aquesta audiència, segons l'arquebisbat, "també ha permès analitzar diferents temes relacionats amb l'Església arxidiocesana de Barcelona".
Les pressions governamentals són sobretot de Jorge Fernández Diaz"
Raonable és pensar que una d'aquestes qüestions és el relleu del propi Martínez Sistach. Un relleu que es produirà quan, com i amb qui decideixi el Papa, assessorat per Martínez Sistach, i prescindint dels interessos polítics i partidistes del Govern espanyol.

La connexió Francesc-Sistach compensa les versions sobre l'Església de Barcelona i de Catalunya emanades de la nunciatura papal a Madrid, dels sectors espanyolistes de l'episcopat, dels poders mediàtics madrilenys, de l'ultra catolicisme català minoritari però cridaner i de les pressions exercides pel Govern espanyol.

Les pressions governamentals són realitzades sobretot per un ministre com Jorge Fernández Diaz que es presenta com un devot catòlic però que cada vegada està més desacreditat al Vaticà degut a la seva més que discutida gestió com titular de la cartera d'Interior.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat