Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de novembre del 2012 | 17:03
Crònica · Madrid

A cada agressió, una resposta democràtica

En els cercles polítics i periodístics s'esperava que la caverna mediàtica de l'Estat aprofités la policia i la justícia per provar d'aturar allò que són incapaços de frenar amb els vots: un poble que, el dia 25, decidirà que vol decidir el seu futur amb llibertat. Madrid no aprendrà mai que aquestes martingales deplorables se'ls han girat sempre en contra.

Madrid · O és que no recorden el cas Banca Catalana? O l'espionatge i filtració de la reunió de Josep-Lluís Carod-Rovira amb ETA? Ells sabran...

Ara el diari El Mundo vincula suposats comptes a Suïssa del President Mas i de la família Pujol amb la presumpta corrupció a l'entorn de CiU. Llegit un titular tan cridaner, de seguida cal buscar la font: un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica. O dit d'una altra manera: la policia espanyola. Ja fa temps que sabem que aquest tipus d'esborranys acostumen a acabar en paper mullat. És molt fàcil que un agent redacti un document (que ha de servir per una investigació posterior, no és cap acusació formal!) i el filtri als mitjans de comunicació.

La segona pregunta que cal fer-se és: en quin altre estat democràtic passen aquestes pràctiques perverses? No havia promès el ministre Ruiz-Gallardón que ho prohibiria? O només quan es tracti d'informes que acusin membres del PP pel cas Gürtel?
La guerra que comença serà crua, aspra i vencerà qui sigui capaç de resistir en un empat que aviat deixarà de ser infinit"
No ens equivocarem si arribem a la conclusió que es tracta d'un atac, una infàmia política per desacreditar els partits que aposten per l'estat propi. Què en quedarà de tot plegat l'endemà del 25-N? Res. Probablement només la querella que, encertadament, ha anunciat que presentarà el President de la Generalitat. I és que davant d'aquestes agressions, la resposta ha de ser ferma, clara i contundent. Sense edulcorar res. La guerra que comença serà crua, aspra i vencerà qui sigui capaç de resistir en un empat que aviat deixarà de ser infinit.

Cal tenir present que, més enllà dels sentiments, la possibilitat certa que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa toca el moll de l'os de molts interessos creats, de molts funcionaris espanyols que veuen que se'ls escapen privilegis en un territori que creien seu, a molts àmbits que creuen que trontollaran els seus negocis que, amb l'empara de Madrid, desfiaven permanentment la legislació catalana, com en el cas de la llengua.

L'ofensiva està en marxa i hi prendran part totes les institucions espanyoles, públiques i privades. El rei espanyol va obrir la veda amb una carta web en què titllava de "quimera" el somni de molts dels ciutadans que vol retenir a cop d'ordeno y mando. Al seu redós, l'artilleria ja dispara. Cal estar preparats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat