Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de juliol del 2010 | 14:37
Crònica · País Valencià

Pajín, de dol

Més males notícies per a Leire Pajín. Si la setmana passada es feia públic que el PP valencià obligarà els senadors per designació territorial a sotmetre's a un

examen a les Corts, ara s'ha conegut que sa mare i els altre onze regidors socialistes de Benidorm que van demanar la baixa al PSPV-PSOE per tal d'unir els seus vots al del tránsfuga del PP José Bañuls són tot just això, uns trànsfugues, segons ha determinat la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme.

Aquest és un cop sever a les aspiracions dels dotze regidors en qüestió, que es proposaven descaradament retornar a les files del seu anterior partit. Uns plans que no agradaven gens al secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, que sempre va oposar-se a la moció en qüestió, tot remetent-se al pacte antitransfuguisme que ara ha posat cadascú al seu lloc. No debades, aquest òrgan integrat per representants de tots els partits i presidit pel vicepresident tercer espanyol, Manuel Chaves, ha sentenciat que el cas benidormer és de llibre, de manual. Un cas de transfuguisme com un cabàs, vaja.

Els dotze regidors socialistes de Benidorm ja tenien redactada la seua petició de reingrés al partit del puny i de la rosa. Era vox populi que tots dotze farien aquesta passa i que la gran majoria d'ells repetirien en llocs d'eixida a l'Ajuntament. Fet i fet, fins i tot es vantaven que les enquestes els atorgaven majoria absoluta en cas que el PP tornara a presentar Manuel Pérez Fenoll, qui era alcalde campista del municipi fins que el setembre passat va ser descavalcat del poder gràcies als dotze trànsfugues més un, que és això que són la dotzena de regidors exsocialistes (no adscrits) i l'expopular Bañuls.

Al PP es freguen les mans pensant que en nou mesos, tot just allò que triga un part, recuperaran la capital turística del País Valencià, la tercera ciutat de l'estat espanyol en places hoteleres, només per darrere de Barcelona i Madrid. La zaplanista Gema Amor, presidenta del PP local, aspira a esdevenir-ne la candidata del partit de la gavina, però Francisco Camps no li ho posarà tan fàcil, atès que aquesta sempre s'ha mostrat molt beligerant amb les decisions preses pel cap del Consell, qui, en realitat, vol que repetesca Pérez Fenoll (a qui en deu una, ja que va forçar-lo perquè es presentara al tens congrés provincial del 2008, quan va encomanar-li la feina de destronar José Joaquín Ripoll, estendard del zaplanisme). Si les dades extretes dels sondatges indicaren que el dentista Pérez Fenoll no dóna la talla, Camps té alternatives de volada.

I el PSPV-PSOE? En quina situació queda aquest partit? Sense dubte, en una de ben compromesa, atès que han d'inventar-se un candidat sense experiència al consistori, sense cap rodatge, per tal de fer-se amb una alcaldia que ara ostenten de manera indirecta. Un episodi dantesc a què ha d'enfrontar-se Jorge Alarte, qui, a més, s'ha barallat pel camí amb Pajín i Ana Barceló, presidenta provincial de la seua formació. Totes dues (una, amb la boca petita, i la segona, ben obertament) eren partidàries de la moció, ni que fóra per expulsar del consistori la trànsfuga del 1991, Maruja Sánchez, que va possibilitar l'accés d'Eduardo Zaplana al seu primer càrrec de seriosa responsabilitat política, un càrrec que no seria res més que un trampolí a la Generalitat Valenciana, com la Generalitat va ser-ho al govern espanyol.

Maruja Sánchez treballava com a càrrec de confiança des d'aleshores, i no va abandonar el sou públic fins ara fa deu mesos. La gran derrotada de tota aquesta història, però, és Leire Pajín. Sa mare, Maite Iraola, va haver de demanar la baixa del partit de la seua vida, i ara difícilment hi retornarà. Ella, de la seua banda, sempre quedarà tacada per haver estat incapaç de convèncer-la perquè no donara aquell pas i que respectara la voluntat popular, tot establint una diferència estètica amb el PP, que a les veïnes Dénia i Vila Joiosa va actuar sense cap respecte envers el pacte antitransfuguisme. Si Pajín ni tan sols no és capaç de governar sa casa, com pot fer-ho en un partit que governa onze milions i escaig de persones?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat