Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de de juny del 2016 | 13:25
Notícia · País Valencià

Primer pas cap a la pau lingüística al País Valencià

Per un resultat molt ajustat. De fet s'ha produït un empat a 17 vots que ha hagut de desfer el vot de qualitat del degà, Federico Martínez Roda,  la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) ha aprovat una declaració conjunta amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que expressa la seua voluntat de propiciar

a través de grups de treball conjunt, la 'cooperació efectiva' entre les dues entitats amb l'objectiu d"anar superant conflictes que en res han beneficiat l'ús social del valencià'.

El divendres anterior havia estat  l'AVL qui hi havia votat a favor amb un resultat menys ajustat: 12 vots a favor i 3 abstencions. Tot sembla indicar que les gestions del president de  la RACV i el fet que manté una amistat  amb el president de l'entitat estatutària, Ramon Ferrer, haurien  estat determinants per a l'acord. L'acord sembla ser comptaria amb la benedicció del govern del Ximo Puig.

En el document,  Ferrer i Martínez es mostren convençuts de la conveniència d'eliminar totes les connotacions negatives que s'associen a la llengua (com un element de confrontació, un parlar subsidiari, reticències a acceptar la denominació històrica de llengua valenciana). Així, declaren la voluntat d'establir relacions de normalitat "amb l'objectiu de fer d'aquesta llengua un instrument de cohesió social del poble valencià, tot promovent-ne l'ús i mirant de conciliar les aportacions historicofilològiques i els sentiments identitaris privatius dels valencians".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat