Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de de desembre del 2014 | 19:43
Crònica · Política catalana

El PSC oficial, ¿a mans de l'unionisme?

Certs politòlegs i periodistes eren de l'opinió que no era recomanable que els sectors sobiranistes del PSC --i l'espai que representen--abandonéssin les històriques sigles del partit, el qual tant ha ajudat a construir l'actual Catalunya autònoma i democràtica.

Segons aquests analistes, això deixaria camp lliure a l'unionisme, que sempre ha estat present en un segon pla dins del partit dels socialistes de Catalunya. 

Fa ja un any que Pere Navarro va fer la relliscada del brindis de la constitució amb María de los Llanos de Luna, Alícia Sánchez Camacho i Albert Rivera. Aquesta fotografia fou una actuació molt i molt criticada per tota la societat catalana i també per amplis sectors del PSC. Després d'això vingué la dispersió dels sectors sobiranistes del PSC en diferents sigles, amb la posterior retirada de Navarro i la seva substitució per l'astut i intel·ligent Miquel Iceta.

En aquell moment, pràcticament tothom va creure que el perill que el PSC acabés al bloc unionista compartint espai amb el PP i amb C's s'allunyava. Però aquests darrers dies han tornat a saltar totes les alarmes: si bé és cert que Miquel Iceta no ha caigut a la trampa de Navarro i no ha anat a l'acte per la constitució de Llanos de Luna, no és menys cert que el PSC ha assistit a una important presentació de Societat Civil Catalana --tothom sap que aquesta entitat és una eina creada i untada per les clavegueres de l'Estat.
Iceta és prou viu per aturar aquesta deriva ultra cap a l'unionisme i reintegrar el partit al catalanisme polític"
La sorpresa entre la bona gent del PSC ha sigut enorme, i s'espera, en les properes setmanes, el degoteig de militants de base cap a MES i cap a altres agrupacions socialistes, així com també sembla que en el proper consell nacional del PSC es demanaran explicacions a la direcció sobre l'assistència del PSC a l'acte de Llanos de Luna i sobre la no defensa de la llengua catalana i de l'expresident José Montilla, qui fou escridassat per alguns unionistes. 

El PSC ha sigut i és encara --tot i les fuites de les últimes setmanes de dirigents històrics, càrrecs polítics i militants de base del partit-- una eina fonamental de la construcció nacional de Catalunya. I Iceta és prou viu per aturar aquesta deriva ultra cap a l'unionisme i per a reintegrar el partit al catalanisme polític, que és la tradició del PSC.

Si l'actual direcció del PSC no fa un canvi de rumb i comet les reliscades dels darrers dies, noves fuites d'aigua el poden deixar sec de la imaginació i la intel·ligència demostrada durant anys. El PSC no pot quedar al marge del gran canvi que s'albira en aquesta part de la nació catalana que es diu Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat