Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de març del 2015 | 18:09
Crònica · Política

Regeneració i pluralitat a CiU, després del 27S

Després del 27S, passi el que passi, CiU eclosionarà i allò que històricament ha estat una federació de nacionalistes, catalanistes i independentistes, deixarà aquesta excepcionalitat i anirà cap a la normalitat de la pluralitat. A CiU hi ha socialdemòcrates, liberals i demòcratacristians.

I aquesta serà la realitat: junts potser, encara, si no s'assoleix la plena sobirania. Però si hi ha un procés cap a la independència segur que es configuraran tres forces polítiques que podran anar (o no) cohesionades electoralment. 

Tot i que ara el primer objectiu és el 27S, ja s'estan configurant lideratges i tendències. Fa pocs dies hi va haver una important reunió del sector liberal de CDC i alla s'hi van començar a donar noms de personalitats compromeses amb aquesta opció, molts de gran importància en la trajectòria del partit en els últims anys. A la trobada, van dibuixar-se diversos lideratges, el més important el del vicepresident dels liberals europeus, Marc Guerrero.

Quant a l'àmbit socialdemòcrata, des de fa temps compta amb dues ales clares: una molt preocupada per la qüestió nacional i encapçalada per Josep Rull, i l'altra liderada per Carles Campuzano, amb un accent més social, així com desenes de quadres i comandaments de la CDC més jove i dinàmica.
Després de les nostres eleccions nacionals hi haurà moltes eclosions als partits catalans"
Dins del context de la federació, s'hi troba Unió Democràtica de Catalunya (UDC), avui representada per tres sectors: el primer encapçalat per Josep Antoni Duran Lleida que durant el últims 33 anys ha dirigit el partit, i dos sectors de les noves generacions, un netament sobiranista encapçalat per Antoni Castellà i un a mig camí de Duran i Castellà, que té com a màxim exponent l'actual conseller de l'Interior, Ramon Espadaler. 

La realitat és, doncs, que després de les nostres eleccions nacionals --i amb tota seguretat després de les eleccions estatals-- hi haurà moltes eclosions als partits catalans i espanyols, i sorgirà un nou mapa pol´tiic i equilibris nous de forces marcaran el futur.

CDC, segons la nostra opinió, té l'obligació d'entendre's fins a l'ocasió històrica i irrepetible del 27S. Perquè a pesar dels dubtes i les incongruències, CiU encara és una potent força electoral diguin el que diguin les enquestes, i això és un patrimoni que el sobiranisme no pot perdre per interessos personals d'un o altre dirigent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
11 de setembre: La hora de la veritat. Ferms!
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Un estiu per a la reflexió de cara a la represa
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Recull de premsa · Política
Llansana: "El país de C's"
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
"Ciudadanos" eina de l'estat
Recull de premsa ·
Boix:"Dins d'Espanya, l'autonomia catalana no té ni tindrà mai cap garantia real davant de les interferències constants del poder central"
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "Sobirania econòmica i pors"
Recull de premsa ·
Requejo:"L'esquerra i la independència"
Indica publicitat