Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de d'abril del 2013 | 17:47
Crònica · Seguretat

Deu milions d'euros: la xocolata del lloro del CNI

Fa unes setmanes des de Tribuna.cat vam reproduïr un informe del periodista especialista sobre el CNI, Fernando Rueda que, de manera raonada i des del punt de vista de l'Estat, explicava l'ofensiva dels serveis de l'Estat en contra d'allò que ells anomenen "la deriva sobiranista de les institucions catalanes". L'informe era seriós i creïble. La revista en la qual es va publicar era Tiempo.

Aquesta setmana, en el mateix grup de comunicació, Grupo Zeta, la seva publicació Interviú ­─famosa per les seves portades─ ha publicat un refregit d'informacions serioses sobre l'informe de Rueda (i sobre altres informacions divulgades a diferents mitjans de comunicació) en el qual es parla de la suposada operació 'Horizonte después' (que quasi podria dir-se 'Horizonte antes').

En aquest referegit s'hi explica un suposat pla del CNI per frenar el President Mas. Amb tot, el suposat informe del CNI no presenta cap novetat, tot era sabut amb anetrioritat. Però és interessant que al text s'hi subratlli que els serveis d'intel·ligència estan potenciant els mitjans de comunicació més espanyolistes dels que es publiquen a Catalunya, i també que després s'hi insisteixi en el finançament als grups ultraespanyols amb l'atac a la família Pujol, Felip Puig, Xavier Martorell, etc.
10 milions d'euros per a pagar l'ofensiva en contra de Catalunya. Aquí és on definitivament l'informe perd tota credibilitat"
Allò que més ha sobtat, però, als especialistes de la intel·ligència i contraintel·ligència del nostre país ha estat la quantitat: 10 milions d'euros per a pagar l'ofensiva en contra de Catalunya. Aquí és on definitivament l'informe perd tota credibilitat.

Els informes amb més credibilitat ─els elaborats a Catalunya─ mutipliquen de sobres aquesta quantitat, ja que tan sols el cost dels agents del CNI, el pagament de confidents i de sobres a tertulians sumats a les subvencions negres a partits poítics espanyolistes, a la compra de voluntats i als més de 4.000 policies que sobren a Catalunya i que es dediquen a tasques informatives sobrepassen els 10 milions d'euros (suposadament pagats per l'Estat). Aquesta quantitat té, doncs, una categoria: és la xocolata del lloro de la delegada del govern a Catalunya i dels seus serveis.

Caldria preguntar-se per què insisteix el Grupo Zeta en conventir-se en portaveu de les clavegueres i per què fa el ridícul presentant una ímfima xifra de 10 milions d'euros dels aparells de l'Estat. Si aquesta fos real, no caldria que ningú, a Catalunya, es preocupés.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat