Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de desembre del 2014 | 19:40
Crònica · Informe SIC

6-D. L'Estat diu prou davant del fracàs de l'unionisme

Cal tallar caps i canviar el rumb: aquesta és la consigna que s'estén a l'Estat després de l'estrepitós fracàs del dia de la Constitució a Catalunya. Madrid no entén com no s'ha aconseguit una capacitat de mobilització notable a Catalunya amb la inversió feta a les clavegueres, i la intervenció del CNI, dels Sorayos, de les terceres vies i de "fantasmes" com Societat Civil Catalana --sumats al telepredicadors presents als mitjans catalans.

A Madrid també li preocupa C's un partit que, tot i els bons auguris electorals a les enquestes, avui dia pateix una trista realitat amb els seus enfrontaments interns. No cal ni esmentar el PP: aquest fa aigües per totes bandes, les enquestes li auguren un desastre i els seus líders estan cremats. 

A més, l'Estat pròpiament dit és conscient dia a dia que el seu aparell a Catalunya, dirigit per María de los Llanos de Luna --amb la seva incompetència-- no és més que una màquina de fer independentistes i d'allunyar molts ciutadans d'una possible tercera via.

L'Estat té pànic a unes eleccions plebiscitàries i no comprèn com Catalunya ha aconseguit fet una taca d'oli informativa a nivell internacional, cosa impensable tan sols fa uns mesos. L'Estat està perplex com es demostra amb les darreres declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría, i més encara: amb la darrera visita de Rajoy a Catalunya.

Els sectors més ultres del PP voldrien que la cabra de la legió baixés per la Diagonal, però això, la Moncloa, sap que suposaria una gran victòria per a Catalunya i alhora suposaria un gran desprestigi per a ells i per a l'inici del regnat de Felip VI.
El fracàs dels actes commemoratius de la Constitució i la fredor de la socetat catalana ha fet pujar la tensió entre la Barcelona unionista i la metròpoli"
El SIC conclou --per totes les informacions rebudes i consultades-- que l'Estat i els seus tentacles a Catalunya volen i necessiten canviar d'estratègia. La pregunta és si el gran aparell de l'Estat és capaç d'oferir quelcom als desesperats unionistes de Catalunya: els mateixos unionistes reconeixen que no hi ha signes cap aquesta direcció, sinó tot el contrari.

En la data del 6-D i en dates posteriors tant Llanos de Luna com el cap de tota la Policia Nacional de l'Estat (en el darrer cas, a Sabadell) han sigut contundents: cal defensar la pàtria. I aquí, en aquesta batalla, ambdós hi han ficat la Policia Nacional pel mig, que és un cos civil al servei dels ciutadans i que paguen entre tots ells, inclosos els ciutadans catalans.

Allò que més preocupa, però, als aparells de l'Estat és que a Catalunya no hi ha por i la gent mira amb desinterès i amb cert menyspreu les exhibicions del "paquet" de l'Estat a Catalunya. En la trobada de Sabadell de la Policia Nacional per recordar els policies morts en la lluita contra ETA, un alt dirigent dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat a Catalunya va dir: "Aquí, en Cataluña, no hay miedo ni respeto al Estado. Pasan de nosotros... ya se han ido de España."

Diverses fonts diuen que l'Estat ha ordenat a diferents serveis que facin dossiers sobre el problema català i la seva situació actual per a ser tramesos a unes determinades autoritats de l'Estat a finals d'any. L'objectiu seria redreçar la política a Catalunya.

La delegada del Govern i els dirigents del PP saben que els seus caps estan en perill...  i creuen que no duraran tot el 2015. El passat 6-D a l'Estat se li va acabar la paciència, el fracàs de tots els actes commemoratius de la Constitució i la fredor de la socetat catalana ha fet pujar la tensió entre la Barcelona unionista i la metròpoli que ells admiren.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat