Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de d'agost del 2016 | 14:36
Crònica · Seguretat

Els incendis forestals altra vegada!

És clar, és estiu. Però si els incendis se'ns transformen en emergències, és que com a país alguna cosa no fem prou bé. En un clima mediterrani cada dos per tres podríem tenir avingudes: hem assumit que hem de tenir preses per contenir rius, i grans col·lectors per drenar les ciutats.

També per exemple, amb la tecnificació del nostre entorn, si no morim electrocutats és perquè hem assumit que hem de pagar tota mena de mecanismes de seguretat de les instal·lacions elèctriques.

Però amb els incendis forestals hem fet aquest pas? Estem aprenent la lliçó? De la superfície de Catalunya, en tenim més del 60% de forestal, un seguit de boscos continus i densos on la gestió és baixa: un mega-bosc. Ideal per mega-incendis.

Una legislació complexa amb una administració incapaç econòmicament. Un sector econòmic migrat, i un turisme a l'alça que l'explota amb poc retorn directe.I amb una prevenció d'incendis forestals que no modifica combustibles (vegetació), essent poc efectiva. Algun dia hauríem de fer prevenció d'incendis forestals, en majúscules. El règim autonòmic no ens ho ha permès, per errors propis i també de l'Estat. Potser que fem algun canvi estructural al nostre país.

Bombers per la Independència (ANC)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · General
Com hem de pagar la seguretat civil?
Crònica · Seguretat
Quan tots hi guanyem
Crònica · Seguretat
Aprofitar oportunitats
Crònica · Seguretat
Parlem del Pla Estratègic de Bombers de la Generalitat
Crònica · Seguretat
Pressupost sí, pressupost no
Crònica · General
Sobre pobresa energètica
Crònica · Seguretat
El nom fa la cosa
Crònica · Seguretat
Dualitat Bombers-Protecció Civil
Indica publicitat