Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de maig del 2013 | 18:31
Crònica · Seguretat

La manca de cultura històrica de Llanos de Luna

La ultraespanyola pija Llanos de Luna compta amb molts defectes, un d'ells el fet de no conèixer no sols la història de Catalunya sinó tampoc la història dels cossos policials que ella mateixa té a les seves ordres.

CEEC · Llanos de Luna intenta colocar els cossos i forces de segeuretat de l'estat com a "pretiorians" d'un estat centralista i decadent com l'espanyol, sense conèixer les seves arrels històriques a Catalunya.

Fa uns dies, Llanos de Luna va fer un discurs a la Guàrdia Civil en el qual va presentar aquest cos com a defensor de la unitat d'Espanya i els seus valors.

Potser Llanos de Luna hauria de saber --o algú li ho hauria d'explicar-- que Catalunya no és enemiga de Guàrdia Civil: potser ho és d'una, d'aquella que va col·laborar amb el franquisme i la repressió. Però Catalunya té un gran respecte per una altra Guàrdia Civil, aquella Guàrdia Civil que el 18 de juliol de 1936 va posar-se al servei de la Generalitat de Catalunya, que era el poder constituït democràticament.

Aquesta Guàrdia Civil, juntament amb la Policia d'Assalt (CNP actual) i els Mossos d'Esquadra, va aconseguir aixafar la rebel·lió feixista a Barcelona i a la resta de Catalunya, donant així un exemple de respecte a l'ordre constitucional i democràtic en contra els sediciosos militars franquistes.

I així ho va fer pagar la Guàrdia Civil, quan el general Franco va fer afusellar el general de la Guàrdia Civil Escobar, qui dirigia aquelles forces, i alguns altres guàrdies civils de la resta de Catalunya.

Aquesta és la veritable història de la Guàrdia Civil, i avui ja són molts els guàrdies civils i membres del CNP que estan cansats de que Llanos de Luna els usi i manipuli per intentar desestabilitzar les institucions de Catalunya i crear problemes a la seguretat ciutadana i a la unitat necessària de tots els cossos policials en contra de la delinqüència.

Potser seria hora que el Parlament de Catalunya i les seves forces polítiques fessin un homenatge a la gu`pardia Civil i a la Policia d'Assalt que van defensar la democràcia i l'ordre constituent el 1936. Aquesta seria una bona resposta a la senyora Llanos de Luna.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat