Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'agost del 2011 | 12:20
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Steve Jobs

Aquest estiu l'actualitat tecnològica ha vingut marcada pels moviments i les diferents situacions que estan travessant els que són, avui en dia, els dos grans colossos en termes empresarials de la informàtica i les noves tecnologies: Apple i Google.

La comercialització del Galaxy de Samsung, la que ha de ser la gran competidora de l'iPad, la compra de la divisió de mòbils de Motorola per part de la multinacional del cercador per excel·lència a la xarxa o l'increment que ha experiment Apple en borsa fins a assolir la primera posició, han estat els temes més comentats durant aquest mes d'agost pel que fa a l'àmbit de la tecnologia. I la setmana passada, sortia a la palestra una nova notícia relacionada, en aquest cas, amb l'empresa de la poma. I, a més a més, molt transcendental. Steve Jobs, un dels seus fundadors i, actualment, el seu gran gurú i referent, anunciava que deixava el seu càrrec de conseller delegat. La raó, molt òbvia: la malaltia que, des de fa uns anys, pateix.

La irrupció d'aquesta notícia ha provocat dubtes i una mica d'inestabilitat en l'empresa. Quin serà el futur d'Apple? Podrà continuar mantenint el seu ritme d'innovació i essent avantguarda en el sector tecnològic? Qui marcarà l'estratègia i la pauta, a partir d'ara, a la multinacional? Una sèrie d'interrogants que, a nivell de cotització borsària, ja s'han notat. El valor d'Apple ha baixat com a conseqüència de la sortida de Jobs de l'empresa.

Steve Jobs és un geni. Un visionari de la tecnologia que passarà a la història per la revolució que ha propiciat en el nostre món arran dels ginys i els aparells que la seva empresa ha anat ideant, sota la seva batuta. Aquest tecnòleg fou capaç de fundar Apple, fundar NeXT, comprar Pixar, vendre NeXT a Apple, vendre Pixar a Disney i tornar a agafar les brides d'Apple l'any 1997, quan la companyia estava enfonsada i ningú la tenia en consideració. Eren uns anys on Microsoft, comandada per Bill Gates, era l'autèntica referència en el sector de la informàtica i la tecnologia.

Un periple, el que va de 1997 a 2011, que ha servit a Jobs per capgirar la situació d'Apple, tot convertint-la en una de les empreses més influents i valorades del món. I la raó de tot plegat es deu als canvis i les accions liderades per ell durant aquest temps i que foren, entre d'altres, els nous Macs, el sistema operatiu OSX, l'iPod, l'iTunes i sobretot els seus dos grans descobriments: l'iPhone, el que fou el primer telèfon intel·ligent, o l'iPad, la tauleta que ha canviat la manera que tenim de consumir internet.

No sabem quin serà el futur d'Apple sense Steve Jobs. El que sembla que serà el seu successor, Tim Cook, fins ara director d'operacions i l'únic membre del consell d'administració de l'empresa que treballa a la companyia, com era el cas de Jobs, té al davant un repte d'unes dimensions molt considerables: mantenir l'status d'Apple, tot aportant innovació, valor afegit i sorprendre a la gent amb nous serveis i productes, tenint en compte que la competència -Google, Samsung, Nokia, Microsoft...- anirà a totes per tal d'arrabassar la posició de lideratge que, en aquests moments, té Apple. Caldrà esperar per veure si com deia Steve Jobs els dies més brillants i innovadors d'Apple encara han d'arribar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Cultura
Presentació del Projecte Museus Catalans a Google Art Project
Crònica · Tecnologia i país
Les 'apps'
La fotografia · País Valencià
Fabra, entre les cordes
Crònica · Tecnologia i país
Talent del país al Google Science Fair
Crònica · Tecnologia i país
De Catosfera i català a la xarxa
Crònica · Tecnologia i país
D'#11s2012, iPhone5 i @diariARA
Crònica · Tecnologia i país
Un agost 'Curiosity'
Recull de premsa ·
Muñoz: "Si Mas descarta eleccions anticipades, les seves opcions a la segona meitat de legislatura es redueixen significativament"
Crònica · Tecnologia i país
Google TV: nova via per a TV3
Crònica · Política catalana
Eleccions, per a què?
Indica publicitat