Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de setembre del 2012 | 16:39
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

D'#11s2012, iPhone5 i @diariARA

Aquesta setmana passada, Apple, com acostuma a ésser habitual darrerament, ha tornat a ésser notícia. L'endemà de la Diada Nacional de Catalunya presentava a San Francisco la nova versió del nou iPhone.

Hi havia moltes expectatives dipositades en l'iPhone 5, però finalment el que havia d'ésser una autèntica revolució en el món dels smartphones ha acabat essent una evolució des del seu darrer model, el 4S. Si més no aquesta ha estat la conclusió més generalitzada per tots els tecnòlegs i entesos en la matèria.

Com a curiositat significativa i relacionada amb casa nostra, cal dir que durant la presentació de l'iPhone5, es va posar com a exemple de funcionament i es van mostrar imatges de la nova botiga que la multinacional de la poma ha obert ara fa uns mesos a la plaça Catalunya de la capital catalana. Tim Cook, el nou màxim responsable d'Apple, la va posar com a referent i, tot sigui dit, va suposar que Barcelona aparagués per segon dia consecutiu en tots els mitjans internacionals.

Una setmana que també ha estat marcada per la impressionant manifestació viscuda al nostre país. No cal afegir-hi res més, tot s'ha dit, però a les xarxes socials (#11s2012) l'impacte també fou molt notable. A banda, com és normal en qualsevol concentració massiva de persones, la telefonia mòbil no va poder donar el servei al qual estem acostumats i la majoria de persones que varen intentar establir trucades, enviar missatges curts de text, whatsapp, connectar-se a Internet o a les xarxes socials no varen poder aconseguir-ho. La raó és que les xarxes de telecomunicacions tenen les capacitats que tenen i estan dimesionades per donar servei sota circumstàncies normals i no en excepcions com la que es va produir dimarts passat.
La feina que s'està fent des de l'ARA és encomiable en pro de la ciutadania i d'aquest país"
Continuant amb Twitter cal dir, com s'informava ara fa uns dies des de Tribuna.cat, que el nombre d'usuaris de Twitter en català continua creixent, en expansió. En 2 mesos, ja s'ha assolit la xifra de 50.000 usuaris. I la cosa va a més.

I no voldria acabar aquesta crònica tecnològica de la setmana sense fer referència al premi que el diari ARA s'ha emportat per la seva adaptació a les noves tecnologies. El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) ha reconegut el diari amb un Premi d'Excel·lència en l'àrea de comunicació i/o divulgació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), en l'apartat de diaris.

La feina que s'està fent des de l'ARA és encomiable en pro de la ciutadania i d'aquest país i, pel que fa a les noves tecnologies, ha esdevingut un referent ja que la seva plataforma tecnològica és del tot espectacular i puntera. Felicitats a l'ARA i per molts anys que puguin seguir contribuint, com ho estan fent, al país, tot fent un ús de la tecnologia innovador i enriquidor. Endavant companys i companyes!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Crònica · Tecnologia i país
BCN: capital del mòbil fins al 2023
Indica publicitat