Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de març del 2014 | 14:32
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Les 'apps'

Acabem de viure la setmana tecnològica per excel.lència de l'any, marcada per la celebració del Mobile World Congress (MWC). Un congrés, el del món mòbil, que ha estat un èxit espaterrant, en tots els sentits.

Com acostuma a ésser habitual, les xifres, en relació al de l'edició passada, han millorat ostensiblement. En resum, més congressistes, més empreses participants, més empreses catalanes exposant-hi les seves novetats tecnològiques, més impacte i benefici econòmic per a la ciutat…

Se n'ha parlat molt a tots els mitjans, aquests dies, de les novetats presentades i dels tecnòlegs de referència que hi han assistit: Facebook, WhatsApp, Samsung Galaxy S5, els "wearables" (ginys tecnològics portables), Mark Zuckerberg, Jan Koum, Àlex Fenoll… Però a banda de tot això, hi ha un aspecte clau en tot plegat, al meu parer: les aplicacions, conegudes com a "apps". Són allò que està portant el gran canvi a les nostres vides, mitjançant els "smartphones" o telèfons intel.ligents.
Les "apps" són una nova indústria per al país. És hora de conrear-la al màxim"
Aquestes són programes informàtics que ens faciliten o que ens ajuden en totes aquelles qüestions imaginables. Estem parlant, per explicar-ho d'una manera clara i senzilla, de les operacions i gestions més bàsiques de banca, de la lectura d'un diari, de la cerca d'un restaurant, d'un videojoc, de la cerca i pagament d'un taxi, etcètera. Un camp, un sector, doncs, amb una inacabable llista de possibilitats, associada a la creativitat i la innovació.

Les "apps" han obert un nou mercat, una nova indústria amb moltes oportunitats al darrere. Tantes com les possibles necessitats que tinguin els usuaris o les usuàries de tauletes i telèfons intel.ligents. Cal dir que les empreses s'han abraonat a la conquesta d'aquest nou mercat, però també molts emprenedors i petites empreses que hi han vist nínxols de mercat.

Val a dir que els recursos a invertir, per part d'un emprenedor, per transformar la seva idea en "app", no són molt elevats i la seva comercialització també és relativament senzilla amb les plataformes que ofereixen Google, per a telèfons Android, i Apple. Aquest fet, està comportant que, al nostre país, als vivers i incubadores d'empreses, una gran part de les empreses que s'inicien tenen el negoci de les "apps" com la seva activitat única o principal.

Les "apps" són una nova indústria per al país. Un nou mercat amb moltes potencialitats i on s'hi poden trobar oportunitats, tant per als demandants com per als ofertants. Un camp que aglutina, a la vegada, noves tecnologies, innovació, creativitat i talent. És hora de conrear-lo al màxim. I, el MWC, ha estat també un gran aparador per a aquestes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Tecnologia i país
El Departament de Cultura estrena un cercador d'apps en català coincidint amb el Mobile World Congress
Crònica · Tecnologia i país
Cisco Live, La Nit i el MWC
Crònica · Tecnologia i país
L'iSilence
Crònica · Tecnologia i país
A tocar dels 500.000
Crònica · Tecnologia i país
Robòtica catalana a Qatar
Crònica · Tecnologia i país
Una reflexió al voltant de la R+D
Crònica · Tecnologia i país
La revolució de les "apps"
Crònica · Tecnologia i país
10 anys de sobirania plena a Internet
Crònica ·
27-S: Compte als ciberatacs
Crònica · Tecnologia i país
Vot exterior: Per què no usem tecnologia?
Indica publicitat