Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de febrer del 2014 | 16:36
La fotografia · País Valencià

Fabra, entre les cordes

La gravetat de la situació social, política, comunicativa i lingüística al País Valencià no ha provocat ni mig pas enrere del president de la Generalitat, Alberto Fabra. Tres mesos després del tancament unilateral de RTVV, el president compta amb una oposició política i social en bloc i transversal que li demana la dimissió i eleccions anticipades.

Font: ACN. · Partits, sindicats i entitats del País Valencià han engegat aquesta setmana una campanya per forçar el president de la Generalitat, Alberto Fabra, a convocar eleccions anticipades.

Més de 30 entitats dels sectors de la sanitat, l'educació, la cultura, el drets socials i laborals, la llengua, els mitjans de comunicació, així com els principals sindicats i partits polítics de l'oposició (PSPV-PSOE, Esquerra Unida del País Valencià i Compromís) s'han unit a la campanya #RojaaFabra, que demana la dimissió del president de la Generalitat Valenciana i la convocatòria d'eleccions anticipades.

Tanmateix, la portaveu de Valencians pel Canvi, Rosa Solbes, ha remarcat que la mobilització "serà sostinguda en el temps" fins aconseguir "una presidència sorgida de les urnes i no com la que tenim". Cal recordar que Alberto Fabra no va ser triat a les urnes sinó que va ocupar el càrrec després de la dimissió de Francisco Camps.

La primera d'aquestes accions serà #RojaaFabra, una concentració a la Plaça de la Mare de Déu de València el pròxim 7 de març on confluiran les diverses marees reivindicatives que sortiran de diversos punts de la ciutat. Durant l'acció es mostraran milers de targetes vermelles a Fabra en senyal simbòlica d'expulsió en una acció que també es farà de manera paral·lela a Castelló de la Plana.

El secretari d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha indicat que "estem convençuts que estem en una situació d'emergència, que la majoria social al País Valencià ha canviat i que això s'ha de traduir en una nova representació institucional i política".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat