Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de de novembre del 2014 | 20:57
La fotografia

Dos Nobels de la Pau, entre d'altres, reclamen la consulta

Els ressò internacional del procés català i la consulta per la independència comença a despertar actituds de compromís muralles enllà. Aquesta setmana, deu personalitats amb reconeixement internacional --entre ells, dos Nobels de la Pau-- han demanat a Madrid que deixi votar als catalans.

Barcelona · Nou personalitats de reconeixement internacional, Desmond Tutu (arquebisbe i Premi Nobel de la Pau), Adolfo Pérez Esquivel (escultor i Premi Nobel de la Pau), Ken Loach (director de cinema), Saskia Sassen (sociòloga de la Columbia University), Richard Sennett (sociòleg  de la New York University), Harold Bloom (crític literari i professor a la Universitat de Yale), António Lobo Antunes (escriptor), Bill Shipsey (fundador d'Art for Amnesty International), Paul Preston (historiador i hispanista) i Ambler Moss (antic ambaixador dels Estats Units d'Amèrica) han presentat un manifest aquesta setmana.

El text, titulat Let catalans vote, denuncia la manca democràtica de l'Estat espanyol i es dirigeix directament al govern espanyol perquè deixi decidir als catalans sobre el seu futur. El manifest recorda que la societat catalana ja ha mostrat "repetides vegades" el seu desig d'exercir el dret democràtic a votar. 

Els signants del manifest han recordat casos que precedeixen al català, com el quebequès i l'escocès, i han sentenciat que "la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia". "Evitar que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societat democràtiques" han assegurat al text, en una crida al govern espanyol perquè permeti la consulta sobre la independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat