Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de maig del 2015 | 17:52
La fotografia

El parlament danès aprova una moció sobre el dret a decidir dels catalans

Sis dels vuit partits de la cambra han votat a favor d'una moció que proposa el respecte dels dret dels pobles a la lliure determinació, en relació directa amb la majoria sobiranista del parlament català.

El parlament danès ha aprovat aquesta setmana una moció persentada pels diputats del partit d'esquerres Enhedslisten, que va adreçar aquesta qüestió al ministre d'Afers Estrangers danès: 'Com demanarà el govern danès que es respecti el dret dels pobles a la lliure determinació, en relació amb l'àmplia majoria del parlament català, la societat catalana i el govern català que volen fer un referèndum sobre la independència?'

Sis dels vuit partits que formen el parlament hi han votat a favor i un ha votat en blanc. Així, s'ha aprovat per 64 vots a favor, 41 en blanc i cap en contra. El text que n'ha sorgit del debat i al qual han donat suport la majoria de formacions és el següent:

"El parlament danès pren nota de l'explicació del Govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l'opinió que la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat