Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de d'octubre del 2013 | 19:44
La fotografia

La 27a edició del Seminari Blanquerna reclama un estat que defensi els drets i interessos dels mallorquins

Sota el títol '300 anys després, la llibertat', el seminari ha debatut aquest cap de setmana quin és l'Estat que necessiten les Illes Balears.

Polítics, escriptors i experts en processos sobiranistes han compartit aquest cap de setmana passat experiències i coneixements en la tradicional trobada del Seminari Blanquerna que se celebra des de fa prop de tres dècades i que enguany s'ha celebrat a l'Arenal de Llucmajor.

El XXVII Seminari Blanquerna ha aconseguit reunir més d'un centenar de persones, les quals han pogut gaudir de diverses taules rodones que han comptat amb la participació de figures polítiques del Principat com Josep Rull (CiU), Dolors Camats (ICV) o Quim Arrufat (CUP).

Sense abandonar l'òrbita principal del seminari, basada en debatre quin nou Estat necessiten les Illes Balears, les jornades han comptat amb diferents punts de vista de diversos partits polítics que han coincidit en subratllar la necessitat d'un canvi en la relació entre les Illes Balears i l'Estat espanyol.

En aquest sentit, el seminari Blanquerna ha conclòs els següents punts, reunits en la Declaració Blanquerna 2013:

1 - El Grup Blanquerna expressa el seu suport als docents i a la lluita contra el TIL

2 - El  Grup Blanquerna expressa el seu suport a l'aprenentatge de les llengües, però no a la imposició i improvisació que significa elTIL.

3 - Constatam la urgència de recuperar els mecanismes de cohesió social que ha destruit el Govern Bauzá.

4 - Costatam la necessitat d'elaborar un full de ruta per la reconstrucció del pais per preparar "el dia després de Bauzá. En aquest sentit, el Grup Blanquerna es compromet a treballar-hi des d'ara mateix.

5 - El Grup Blanquerna destaca la necessitat de que Mallorca i les Illes Balears apostin pels Paisos Catalans com a marc natural de relació amb els territoris germans.

6 - Cosideram el dret a l' autodeterminació com un dret inalienable i com la clau de ressolució dels conflictes entre els pobles.

7 - Expressam el nostre suport al procés sobiranista que ja és en marxa al Principat de Catalunya.

8 - Reafirmam la necessitat de disposar d'un estat que defensi els drets i els interessos dels mallorquins i mallorquines.

9 - Exhortam les persones i entitats que comparteixen els nostres anhels de llibertat, a encetar un procés que desemboqui en una major coordinació i eficiència del moviment sobiranista a Mallorca i en la creació d'un espai obert i el més extens i integrador possible dedicat a promoure i garantir el dret a decidir dels pobles de les Ille Balears

10 - Expressam la nostra solidaritat compromesa amb les nacions escocesa i flamenca i amb la resta de pobles del món que lluiten per la seva llibertat

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat