Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de març del 2010 | 16:07
La fotografia · Política

Catalunya i Argentina enforteixen vincles

Barcelona · El vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha mantingut aquesta setmana una reunió a Buenos Aires amb Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau 1980 i Medalla d'Or del Parlament de Catalunya 2005 per la seva ferma defensa dels drets humans. Ambdós s'han reunit  a la Delegació del Govern de la Generalitat a Argentina per posar de manifest la importància d' "enfortir els ja importants" vincles econòmics, institucionals, polítics i culturals entre tots dos països.

A la trobada també han participat viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, i el delegat del Goven de la Generalitat a l'Argentina, Jordi Font, i s'ha acordat treballar de manera més estreta entre Catalunya i Argentina. El vicepresident del Govern ha destacat la importància de la reunió amb Pérez Esquivel perquè és "enormement important i constructiu conèixer l'opinió d'una persona com Pérez Esquivel sobre els temes en conflicte que existeixen arreu del món, com són la injustícia, la pobresa o el subdesenvolupament".

Per la seva banda, Esquivel ha destacat la importància d'enfortir i mantenir la identitat dels pobles: "Tots els pobles tenen una identitat, una memòria, una pertinença i això ho han d'enfrotir. Els pobles que perden la seva memòria són pobles que desapareixen, l'important és reforçar tota aquesta cultura i transmetre la memòria, la memòria no és per quedar-se en el passat, sinó que ens ha d'ajudar a generar i construir la vida".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat