Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de febrer del 2011 | 16:53
La fotografia · Política

Homs planteja recaptar tots els impostos el 2011

Foto: ACN · El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat aquesta setmana que el pacte fiscal que plantejarà l'executiu de Mas a Zapatero pretén recaptar el 100% dels impostos i que el govern plantejarà, per tant, la competència de la Generalitat per recaptar la totalitat dels tributs. Homs, acompanyat de David madí, ha explicat que les bases del pacte fiscal segueixen tres principals eixos principals: el capítol fiscal, amb la cessió del 100% dels tributs, la capacitat normativa i la gestió tributària; un segon apartat financer, on es pretén establir els criteris del càlcul de la quota de compensació a l'Estat i el concepte de solidaritat interterritorial; i un tercer eix, que contempla com s'ha d'articular la revisió del model.

El portaveu del goven ha defensat el nou pla fiscal i ha denunciat que després de 30 anys de democràcia a Espanya encara no s'han complert les expectatives de Catalunya, i ha recordat la figura de Ramon Trias Fargas en admetre que els catalans no es podien refiar dels espanyols en matèria de finançament. "Després de trenta anys estem pràcticament en el mateix punt" ha lamentat Homs, qui també ha fet palesa la necessitat de sortir de la LOFCA i construir un "règim singular".

Francesc Homs ha estat presentat pel seu amic i company de partit David Madí, qui s'ha apartat de la política després de les eleccions del 28-N. Madí ha tornat a l'escenari polític només per un dia per definir Homs com un home 'central' de la nova Convergència, molt tenaç i molt murri. Ha explicat que es van conèixer a la universitat 'defensant uns ideals de país', i des de llavors han mantingut la seva amistat. En aquest temps, ha dit, han patit 'desenganys i decepcions, però també alegries'. Homs ha confessat que ja s'han fet a la idea de la marxa de Madí, però ha reconegut que el troben a faltar en el dia a dia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Nació Digital
David Madí inspira un gran "think tank" liberal
Notícia · Política
El Congrés envia Homs a un judici polític pel 9-N
La fotografia · Política catalana
President Mas: "Estic 100% segur que durant el 9N vam obeir el mandat de la gent, que és el que ha de fer un demòcrata"
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Quico Homs, un perill per a Convergència i per al Procés
Notícia · Política catalana
Nou fracàs de Quico Homs
Crònica · Política catalana
El grup Godó felicita les Festes a Quico Homs
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Anar a Madrid
Crònica · Política catalana
David Madí i Antoni Vives….
Crònica · Afers religiosos
Escarré contra Franco
Crònica ·
Els amors del PP de Quico Homs
Indica publicitat