Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de maig del 2010 | 15:06
La fotografia · Societat civil

Ginebra s'omple d'estelades

Barcelona · L'any passat va ser a Brussel·les. Enguany a Ginebra, Suïssa. La plataforma Deumil.cat ha tornat a traspassar les fronteres per reclamar el dret de l'autodeterminació

del poble català i per fer al màxim d'evident i de visible el conflicte català dins el context europeu i internacional.

Unes 2.500 persones s'han concentrat aquest passat dissabte davant la seu de les Nacions Unides a Ginebra en una manifestació convocada pel col·lectiu Deumil.cat, 10.000 en xarxa per l'autodeterminació, i que duia el lema "Cap a l'ONU per un Estat propi". Enric Canela, portaveu de 10.000 en xarxa per l'autodeterminació, ha assegurat que, tot i el descens en l'assistència en comparació a la trobada del passat any a Brussel·les, la convocatòria ha estat un èxit donada la distància amb Catalunya. Canela també ha explicat que la importància d'aquesta manifestació no s'ha de valorar amb xifres d'assistència sinó que cal mesurar "l'efecte que [aquesta manifestació] pugui tenir sobre el comportament del procés independentista a mig i llarg termini".

s per això que milers de convocats han aparegut a Ginebra en moto, autocar, cotxe, avió o tren per ballar sardanes davant la seu de l'ONU i per entonar 'Els Segadors' durant tota una jornada en la qual s'ha llegit un manifest, escrit per Deumil.cat, en el qual s'ha detallat la situació actual que "pateix" Catalunya, i amb el qual s'ha volgut denunciar els incompliments que Espanya esta fent dels tractats i normes internacionals que ha acceptat i ratificat als Pactes Internacionals de l'ONU. L'acte reivindicatiu ha comptat amb la presència de membres de Reagrupament, d'ERC i de les JERC, i ha estat amenitzat musicalment pel cantautor Gerard Sesé.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat