Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de març del 2012 | 18:28
La fotografia · Societat civil

Més de 7.000 persones assisteixen a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana

L'Assemblea Nacional Catalana ja és una realitat després de constituir-se al Palau Sant Jordi davant de més de 7.000 independentistes d'arreu del territori.

FOTO: Lluís Brunet.

Barcelona · Més de 7.000 persones han assistit aquest 10 de març al Palau Sant Jordi per viure la constitució d'un moviment que vol arrossegar la societat catalana cap l'Estat Propi. L'actor Sergi López ha estat l'encarregat de proclamar la constitució públicament amb una arenga que ha fet alçar els assistents. "La independència no és el final; és el principi", ha afirmat López, que ha afegit que "queda poc" per assolir l'estat propi. "Volem uns Països Catalans lliures i independents", ha finalitzat l'actor.

El discurs de Sergi López ha estat precedit per les votacions i aprovació dels estatuts, el règim intern i el full de ruta de l'ANC. Els adherits també han aprovat els informes del Secretariat Nacional i el Consell Permanent, i ha votat a favor de prorroga el mandat del Secretariat fins el 31 de març, en què s'escolliran els nous membres.

L'acte constituent ha comptat amb diversos moments emotius, com l'arribada al Sant Jordi de Moises Broggi i Jordi Carbonell, i els parlaments de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president del CIEMEN, Aureli Argemí, i l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, que ha afirmat que només s'assolirà l'estat propi des de la unitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat