Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de juny del 2015 | 18:22
Recull de premsa

Tresserras: "L'independentisme es proposa ara convocar la població el 27-S a renovar el seu compromís amb la llibertat"

"Van ser unilateralment concebudes i desplegades les condicions de la Transició així com totes les legitimacions, les legalitzacions i els límits que en derivaren, inclosos els de la Constitució".

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha denunciat que van ser "unilateralment concebudes i desplegades" les condicions de la Transició així com totes les legitimacions, les legalitzacions i els límits que en derivaren, "inclosos els de la Constitució".

"Les qüestions fonamentals de cara al futur --ha continuat-- que el franquisme volia predeterminar, en un darrer intent de perpetuar --"atado y bien atado"-- les prerrogatives adquirides per la " Victoria" del 1939, no van poder ser debatudes llavors, ni han pogut ser després objecte d'un pronunciament lliure i plenament democràtic. Hi hagué "reforma", però no "ruptura"".

Tresserras ha continuat explicant que per aquest motiu "va ser obstruïda per tots els mitjans la iniciativa d'un referèndum sobre la independència"i per això "no vam poder celebrar amb totes les garanties i conseqüències la jornada del passat 9 de novembre". "El que l'independentisme es proposa ara és convocar la població catalana el 27 de setembre a renovar el seu compromís amb la llibertat" ha reblat a l'article Declaracions unilaterals.

"Aquell dia disposarem de l'oportunitat de construir una majoria que traslladi al Parlament un mandat democràtic. La manifestació d'una voluntat col·lectiva i un nou punt de partida. Qualsevol declaració i actuació del Parlament es farà, doncs, en nom d'aquest mandat popular i democràtic" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat