Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de febrer del 2011 | 14:25
Notícia · Comunicació

TV3 i la llibertat d'informació desapareixen al País Valencià

Barcelona · S'ha perdut una batalla, però no la guerra. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre el president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, després que l'entitat s'hagi vist forçada a cessar les emissions

de TV3 al País Valencià aquest dijous en entrar en vigor la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent. De moment, però, el País Valencià per TV3 i veu minvada de nou la seva llibertat d'informació. A més, l'entitat que presideix Eliseu Climent té pendent de pagament amb data 20 de març més de 600.000 euros en multes per emetre des de tres repetidors. Les sancions a les quals s'enfronta corresponen a cadascun dels repetidors que el govern valencià va precintar el 2007, la Carrasqueta (Alacantí), Alginet (Ribera Alta) i Llosa de Ranes (Costera). ACPV va pagar una primera multa de 126.943,90 euros però manté pendents de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna.

Televisió de Catalunya va arribar a tot el País Valencià l'any 1986 a través dels repetidors que Acció Cultural va instal·lar arreu del territori. Fins l'arribada de Televisió Valenciana (TVV) l'any 1989, aquest va ser l'únic canal en llengua pròpia que emetia al territori. El març de 2007 el govern valencià va iniciar un procés de tancament de repetidors, que després de diversos recursos per part d'ACPV va culminar amb el cessament d'emissions des dels repetidors de la Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes.

Fins aquest divendres, tres repetidors que cobrien zones importants del País Valencià com són el de Mondúver (Safor), Perenxisa (Ribera Baixa, l'Horta i els Camps de Morvedre i del Túria) i Bartolo (Plana Alta i Plana Baixa) continuaven emetent, pendents de diferents procediments judicials. En paral·lel, ACPV va engegar un procés de signatures en favor de la Iniciativa Popular Televisió Sense Fronteres, amb el suport de més de 600.000 persones i bona part dels partits polítics i societat civil. El govern espanyol manté paral·litzada la ILP al Congrés, pendent de resolució d'un recurs de la Mesa, que demana que s'accepti i pugui ser votada.

No s'ha acabat
En una declaració pública, Eliseu Climent ha lamentat "la persecució" del govern valencià per "utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla" del cas Gürtel. ACPV ha denunciat que "han modificat la llei per forçar el tancament" i recorda que l'entitat va impulsar la reciprocitat entre Canal 9 i TV3 amb un acord que el president valencià va rebutjar. Tot i la clausura d'aquest dijous, Climent no considera tancada la història de TV3 al País Valencià "perquè el fons del conflicte jurídic" està pendent de resolució del Suprem. El president d'Acció ha conclòs que si cal apel·laran a institucions europees, "perquè tenim la raó".

Amb aquesta porta oberta , l'històric activista cultural valencià ha finalitzat el seu discurs, agraint tot el suport rebut per part de la societat civil valenciana, partits polítics i sindicats al llarg de tot el procés. Preguntat sobre la qüestió, Eliseu Climent ha dit que si prospera el recurs del Suprem s'anul·larien les multes, s'aturaria el procés i es podrien reprendre les emissions. En aquest sentit, ha indicat que el vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha fet unes declaracions aquest divendres al matí assegurant que el tancament "és inexplicable i intolerable".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · País Valencià
Primer pas cap a la pau lingüística al País Valencià
Crònica · País Valencià
El Bloc Nacionalista Valencià es reforça
La fotografia · País Valencià
Milers de persones celebren el canvi al País Valencià
Notícia · Llengua
La nova RTVV oferirà tots els continguts en valencià
Indica publicitat