Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de setembre del 2010 | 15:58
Notícia · Economia

La Generalitat formarà part del consell d'administració de Spanair després d'aportar-hi 10 milions d'euros

Barcelona · La Generalitat col·laborarà en l'ampliació de capital de l'aerolínia Spanair, presidida per Ferran Soriano, aportant 10 milions d'euros a través de la societat pública Avançsa. Aquesta aportació, però, va lligada a la presència irrenunciable de la Generalitat dins el consell d'administració de la companyia.

El Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha estat l'encarregat de fer públic l'anunci, i ha explicat que "no s'entendria" que l'aportació no comportés un lloc en el consell d'administració. Aquest dimarts, el consell executiu de la Generalitat ha aprovat l'operació, consistent en atorgar 10 milions a Avançsa que, al seu torn, els aportarà a la societat Iniciatives Empresarials Aeronàutiques (IEASA), accionista majoritari de Spanair amb el 80'1% del capital. L'altre 19'9% és a mans de la companyia sueca SAS, anterior propietària de l'aerolínia.

Amb aquests 10 milions, a la companyia tan sols' li falten 10 milions d'euros més per cobrir els 50 milions d'euros necessaris per culminar l'ampliació de capital. El representant del govern dins del consell podria ser Joaquim Coello, expresident del Port de Barcelona, que se sumaria als dotze membres actuals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat